Blev Årets Klimaiværksætter og vandt en kvart mio. kroner

De to grundlæggere af Mewalii, Simone Westergaard (tv) og Frederikke Dahl, blev fredag den 3. september kåret som Årets Klimaiværksætter. Privatfoto.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Simone Westergaard fra Kalundborg, er pt. studerende på Idræt og sundhed ved SDU. Hun har sammen med  Frederikke Dahl, der er nyuddannet diplomingeniør i Integreret Design fra SDU, stiftet virksomheden Mewalii, og de vandt fredag prisen som Årets Klimaiværksætter, og fik dermed også overrakt en kvart mio. kr. 

Årets Klimaiværksætter blev fundet til Klimafolkemødet den 3. september, hvor seks virksomheder var valgt ud til at dyste om titlen. Det blev imidlertid Mewalii, der ejes af Simone Westergaard og Frederikke Dahl, der rendte med æren samt 250.000 kr. Hos Mewalii har de to kvinder udviklet et bæredygtigt engangsbind, der er bionedbrydelige. Trusseindlægget skal inden længe sættes i produktion. Ydermere vil de to kvinder gøre det nemt at handle bæredygtigt, og derfor vil bindene blive solgt på abonnement gennem et pick’n mix koncept.

”Vi havde øvet og øvet, og endelig skulle vi stå foran et publikum, og da vi så kom op og stod foran et publikum, så kørte det bare. Alle seks virksomheder skulle fremlægge, vi var nr. to. Efter fremlæggelsen var der afsat ti minutter til spørgsmål, og dem svarede vi også fint på. Det er altid en fornøjelse at stå ved siden af Frederikke, hun er så skarp,” fortæller Simone Westergaard, og fortsætter: ”Om eftermiddagen havde dommerne besluttet, hvem der skulle vinde, og de sagde, at alle havde gjort det godt, men at samtlige dommere havde været enige om vinderen. De sagde: ”Dem der har vundet, har indflydelse på i hvert fald 50 pct. af jordens befolkning.” Og så kunne vi jo godt regne ud, at det var os, og vi blev bare så glade.”

Simone Westergaard fortæller, at pengene skal gå til en sælger, der kan sælge produktet for kvinderne både i ind- og udlandet. Der er allerede flere, der har kontaktet dem for et fremtidig samarbejde, og de glæder sig til at finde den helt rigtige person til deres team.

”Det har bare været så sindssygt. Det er vidst ikke helt gået op for os endnu, men vi glæder os til at komme videre med salgsdelen også,” slutter Simone Westergaard.

Mewalii

Mewali betyder selv tak på balinesisk. Pigerne har tilføjet et ekstra “i” fra det engelske “I”, og tilsammen betyder det, at man kan takke sig selv for at hjælpe til et grønnere miljø, når man bruger Mewaliis produkter. 

Del