Han skærmer dit privatliv med unikke løsninger

Selv i gardinbranchen efterspørges der bæredygtige, certificerede og sporbare produkter som er lavet af genbrugsmaterialer. Blechingberg Gardiner & Solafskærmning har masser af spændende løsninger.

Han skærmer dit privatliv med unikke løsninger
I hjemmet på Klosterbakken har Stig Falster og hans hustru selv valgt en løsning med Duette-gardin og en elektronisk styret screen (den mørkegrå, red). Foto: Merete Jensen

Af Merete Jensen, merete@tv-kalundborg.dk

Stig Falster, indehaver af Blechingberg Gardiner & Solafskærmning, har været i gardinbranchen siden 1990’erne, og selvom man måske ikke tænker gardin- og solafskærmningsbranchen som noget der udvikler sig revolutionerende, så er der de seneste år kommet mere og mere fokus på eksempelvis bæredygtighed, elektronisk styring og nye funktionelle løsninger.

10-årige Sofus kommer trissende med en bold. Den aldrende labrador logrer glad og imødekommende, indtil han opdager en rød hankat, der spankulerer nonchalant og lettere provokerende forbi vinduerne. Det er mandag, og Stig Falster har en masse kontorarbejde, der skal laves, så han arbejder hjemme i privaten på Klosterbakken. Sofus holder samtidig øje med forbipasserende – og den røde hankat.

Rullende varelager

- Jeg er glad for at køre på arbejde hver dag, for dels har jeg muligheden for at råde og vejlede kunderne, dels er jeg så heldig, at jeg får lov til at se huse og lejligheder, når de er færdigbyggede og møbleret. Gardiner og solafskærmninger er altid det sidste, der bliver monteret, og mange gange er det prikken over i’et i indretningen, siger Stig Falster, der har både privat- og erhvervskunder over det meste af Sjælland.

Efter at have haft butik i mange år – senest på Stejlhøj, har Stig Falster nu reduceret ”varelageret” til at omfatte de vareprøver og produktmapper, der kan være i varebilen. Der er ikke brug for andet, eftersom både gardiner og solafskærmning oftest skal bestilles hjem på mål fra nogle af de foretrukne leverandører, Faber og Pagunette.

Tung velour og luftige stoffer

- Modsat mange andre brancher, så var der stor travlhed i corona-årene. Vi kan i branchen også godt mærke, at mange af kunderne i øjeblikket skal spare på varmen, så lige nu sælger vi mange fortræksgardiner og de såkaldte Duette-gardiner. Begge isolerer fint, er lyddæmpende og bidrager desuden til en hyggelig atmosfære i hjemmet. Det er lidt andet end det minimalistiske look, der har været fremherskende i mange år, forklarer Stig Falster.

De specielle plissé ”top-down-bottom-up-løsninger” har længe været et hit, men ellers er velourgardinerne ifølge Stig Falster på vej tilbage i dansk boligindretning. Helt i den modsatte grøft finder man et ønske om lette, luftige og gennemsigtige gulv-til-loft-gardiner af polyester. Man må derfor sige, at der er stor alsidighed i de ønsker, kunderne kommer med.

Unikke løsninger

- Der kommer flere og flere certificerede og sporbare produkter som er lavet af genbrugsmaterialer, og mange virksomheder efterspørger bæredygtighed i alle aspekter – også i gardin- og solafskærmningsløsninger. Det varer nok ikke længe, inden mange privatkunder følger samme mønster, siger Stig Falster og fortsætter:

- Ligesom man kan styre lyset i hjemmet, så er der også mange muligheder for at styre lysindfaldet på en fjernbetjening eller via en app på telefonen. Da elektronikken er drevet af genopladelige lithium-batterier, behøver man ikke at trække ledninger. De såkaldte screens, der bryder solens stråler udefra uden at skærme for udsynet, har endda både sol- og vindfølere, så de selv kan køre op og ned efter behov. Markedet bugner i øjeblikket også med alternative løsninger såsom markiser med LED-lys eller varme.

Hvis man har lyst til at vide mere om Blechingberg Gardiner & Solafskærmning, så kan man gå på hjemmesiden www.blechingberg.dk

Del