Billedserie: Værsgo – Så lykkedes det

Gasoline, med høj oktan og rockhjelmen spændt, satte strøm til Gasolin og Kim Larsens udødelige sange.

Billedserie: Værsgo – Så lykkedes det
Juvi Klubben var fyldt til sidste plads da Gasoline onsdag aften fortolkede Gasolin og Kim Larsens sange. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Onsdag aften stod Gasoline på scenen i Juvi Klubben i Kalundborg for at hylde Kim Larsens udødelige sange fra det første soloalbum ’Værsgo’. En aften med energi og den gode stemning i højsædet.

Egentligt skulle de have stået på scenen i Juvi Klubben sidst i marts, men sygdom tvang dem til at aflyse koncerten. Onsdag lykkedes det så – at få Gasoline, med høj oktan og rockhjelmen spændt, til at sætte strøm til Gasolin og Kim Larsens udødelige sange.

”Hvad mange af jer måske ikke ved, så var det faktisk sådan, at efter Gas2 så trådte Kim Larsen ud af Gasolin, han ville være solist, men så kom Poul Bruun, deres producer, ind fra højre og sagde, du kan godt få lov at lave en soloplade på den betingelse, at du bliver i Gasolin når du har lavet den,” fortalte Line Münster-Swendsen, som er i front for de i alt fem kvinder i Gasoline, i Juvi Klubben onsdag aften.

Kim Larsens udødelige sange fra hans første soloplade Værsgo’ væltede ikke kun landet, da den udkom i 1973. I sommeren 2021 blev den kåret til bedste danske plade til dato i en stor afstemning, hvor danskerne udråbte værket som vinder. 

Gasoline har haft udvalgte sange fra Værsgo´ pladen på repertoiret, men tager den nu hele vejen og fortolker som de første herhjemme samtlige numre.

Nogle sange ligger tæt op ad originalerne, mens andre er kommet ind i Gasolines helt eget lydunivers, hvor både fuld skrue, fede korharmonier og delikate arrangementer har plads.

Der var ingen tvivl i Juvi Klubben onsdag aften, Gasoline var værd at vente på.

En ekstra gratis koncert

Alle billetter var udsolgt til den koncert som Gasoline skulle have spillet sidst i marts, men Nikolaj og Piloterne trådte til med få timers varsel, så publikum på den måde fik en ekstra koncert, helt gratis.

Faktisk gjorde Nikolaj og Piloterne det så godt, at de er hyret til igen at spille i Juvi Klubben til januar 2024.

Gasoline er: Line Münster-Swendsen – vokal, Birgitte Bjørn – leadguitar & kor, Annette Bork – bas & kor, Lisbeth Rysgaard – div. guitarer & kor, Ditte Brodde – trommer & kor.

Del