Billedserie: Tour de France-trofæ vist frem

Med på cykelturen i Kalundborg var repræsentanter fra Kalundborg CC og deltagere fra Cykling uden Alder og et par betjente i front for optoget.

Billedserie: Tour de France-trofæ vist frem
Formand for Vores Kalundborg, Brian Sønder Andersen, overtog cyklen og kørte den korte tur fra Øen i Kalundborg, gennem Kordilgade til Klostertorvet hvor cyklen blev vendt inden turen sluttede på Solskinspladsen hvor Tour de France-trofæet blev vist frem. Foto: Jens Nielsen

Tekst og foto af Jens Nielsen

Torsdag formiddag blev Tour de France-trofæet overdraget til Kalundborg Kommune, torsdag eftermiddag blev trofæet så vist frem for alle interesserede på Solskinspladsen i Kalundborg.

I bidende kulde og i masser af vind blev det eftertragtede Tour de France-trofæ vist frem på Solskinspladsen i Kalundborg for alle interesserede torsdag eftermiddag.

Trofæet var blevet overdraget fra Slagelses borgmester Knud Vincents til Hans Munk, formand for kultur- og fritidsudvalget ved Drøsselbjerg Kirke.

Herefter blev trofæet cyklet til biblioteket i Kalundborg og midt på eftermiddagen var det så formand for Vores Kalundborg, Brian Sønder Andersen, som overtog cyklen og kørte den korte tur fra Øen i Kalundborg, gennem Kordilgade til Klostertorvet hvor cyklen blev vendt inden turen sluttede på Solskinspladsen.

Med på cykelturen i Kalundborg var repræsentanter fra Kalundborg CC og deltagere fra Cykling uden Alder og et par betjente i front for optoget.

På Solskinspladsen blev trofæet taget ud af ladcyklen og sat op i en montre hvor alle interesserede så kunne se ’vidunderet’ og eventuelt også få taget et billede sammen med det eftertragtede trofæe.

I nat får trofæet lov at overnatte på et hemmeligt sted, og ladcyklens batterier skal også have en velfortjent opladning inden, at turen fredag morgen går til Havnsø fra Kalundborg Rådhus. Med et stop i Føllenslev, hvor Borgmester Martin Damm, Kalundborg Kommune, hopper på ladcyklen og kører til Havnsø – flankeret af den mangedobbelte verdensmester i hhv. mountainbike og cykelcross, Henrik Djernis.

I Havnsø bliver trofæet overdraget i et ”mini-topmøde” ved Hofvejen, fra borgmester Martin Damm og den mangedobbelte verdensmester Henrik Djernis til Odsherreds borgmester Karina Vincenz og tidligere verdensmester i landevejscykling Leif Mortensen, der også har en række tour-deltagelser i bagagen.

Del