Billedserie: Succesfuldt vandsportsevent ved Surfsøen

Folkene bag Surfsøen har længe set frem til en hyggelig dag sammen med en masse børn og unge samt deres forældre.

Billedserie: Succesfuldt vandsportsevent ved Surfsøen
Rigtigt mange havde fundet vej til vandsportsevent på Surfsøen i Bregninge. Foto: Jens Nielsen.

For første gang afholdte Dansk Vandski og Wakeboard Forbund samt Surf og SUP Danmark børn/ unge eventet: Wake og SUP festival. Eventet foregik søndag ved Surfsøen.

Folkene bag Surfsøen har længe set frem til en hyggelig dag sammen med en masse børn og unge samt deres forældre. Det var en dag med fokus på vandsport og hyggelige strand aktiviteter. Dagen bød på træning og coaching på SUP og Wakeboard fra erfarne riders. Når man ikke var på vandet var der sjove aktiviteter på land, og til forældrene kaffe alt imens musiker Per Worm sørgede for den gode stemning.

Det er det første vandsports event som Vestsjællands Wake og Surf Klub og Ung Kalundborg er med til at afholde sammen med idrætsforbundene.

"Der har været rigtig stor tilslutning, aldrig før har vi været så mange ved Surfsøen som i dag, og så er det ekstra dejligt, at mange frivillige har meldt sig til at hjælpe, uden dem ingen arrangement," siger Morten Rejkjær Clausen, der er projektleder på Surfsøen.

Surfkultur og nye fællesskaber

Surfsøen er et samarbejde mellem Vestsjællands Wake og Surf Klub, Amfi Vestsjælland og UNG Kalundborg, der udvikler mulighederne for vandsport og kulturelle aktiviteter ved at give plads til surfkultur og nye fællesskaber.  Projektet startede sidste år som et midlertidigt projekt, men i 2022 blev der etableret permanente vandsportsmuligheder. UNG Kalundborg driver bl.a. et forsøgsprojekt støttet af Bolig- og Planministeriets Landdistriktspulje, som opsamler erfaringer og visioner fra aktiviteter i området.

Del