Billedserie: Studerende købte brugte cykler af kalundborgenserne

”Det er blevet en kæmpe succes som vi helt sikker skal gentage til næste år"

Billedserie: Studerende købte brugte cykler af kalundborgenserne En række af udenlandske studerende fik købt en god brugt cykel onsdag eftermiddag. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

40 internationale studerende er kommet til Kalundborg og har haft første skoledag i dag onsdag. Eftermiddagen blev brugt til at købe en god brugt cykel af venlige kalundborgensere, som alligevel havde en cykel i overskud.

En flok friske unge studerende er kommet til Kalundborg fra udlandet. De skal tage en videregående uddannelse på Professionshøjskolen Absalon, og de får derfor brug for en cykel, fordi sådan en var der ikke plads til i rygsækken.

Absalon havde derfor arrangeret et event på Klostertorvet onsdag eftermiddag hvor de havde inviteret de 40 udenlandske studerende og borgere fra Kalundborg som havde en god brugt cykel i overskud og som de ville sælge for en pris på max 400 kr.

Og rigtigt mange mødte op med gode brugte cykler som hurtigt fik nye ejere, et par enkelte havde ikke mulighed for at have cyklen med, men de kunne så fremvise et billede til de studerende. De cykler fik også hurtigt nye ejere og sælgerne tog de studerende med i bilen og kørte hjem for at overdrage den brugte cykel til de studerende.

”Det er blevet en kæmpe succes som vi helt sikker skal gentage til næste år,” fortæller Kirsten Hauge fra Professionshøjskolen Absalon, og fortsætter,

”Jeg var lidt spændt på hvor mange der ville komme, også fordi det er min ide, men rigtigt mange har støttet op, det er vi glade for.”

Både Kalundborg Cykle Club og TGU Cykling stillede med repræsentanter på Klostertorvet som hjalp de studerende med at finde den rigtige cykel til den rigtige pris, få indstillet sadlen og få pumpet luft i dækkene. 

”Det har været rigtigt hyggeligt, jag har snakket med studerende fra både Belgien, Portugal, Spanien og Mauritius,” fortæller Thomas Nielsen, formand for TGU Cykling.

Del