Billedserie: Stor koncentration ved DM i Skills 2022

Omkring 300 unge er med som deltagere, hvor de vil konkurrere i hele 49 fag om at blive danmarksmester i deres håndværksfag.

Billedserie:  Stor koncentration ved DM i Skills 2022
Murerne skal bygge en mur med et motiv af Vor Frue Kirke. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

DM i Skills 2022 blev skudt i gang i Høng torsdag formiddag ved en stor åbningsceremoni, hvor delegationer fra hvert fag marcherede ind i den store hal.

DM i Skills åbnede med taler fra blandt andre Martin Damm, borgmester for Kalundborg Kommune, Heino Knudsen, formand for Region Sjælland, og børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S), som officielt kunne erklære DM i Skills 2022 for åben.

Omkring 300 unge er med som deltagere, hvor de vil konkurrere i hele 49 fag om at blive danmarksmester i deres håndværksfag.

Så snart åbningsceremoni var overstået vrimlede de mange konkurrencedeltagere ud til deres respektive områder for at begynde på deres opgaver.

Rigtigt mange var mødt op for at overvære åbningen og for at følge de dygtige håndværkere, der var skoleelever fra store dele af landet, forældre, bedsteforældre, repræsentanter fra fagskolerne samt borgere fra Kalundborg Kommune.

Ingen tvivl om at DM i Skills er populært. Det er 10 gang at arrangementet afholdes, i år det største nogensinde i den mindste by nogensinde, og lige det med, at det afholdes i den mindste by, gav visse parkeringsproblemer i Høng torsdag formiddag, selv om der til lejligheden var udlagt et kæmpe græsareal til parkering.

De 49 forskellige fag som der konkurreres i og de 22 demonstrationsfag som er repræsenteret til DM i Skills 2022, er placeret delt i store telte ved Hønghallen og i samtlige områder indendørs i begge Hønghaller.

De mange håndværksfag der konkurreres i er alt lige fra murerne, som til deres opgave skal bygge en væg med en model af Vor Frue Kirke, malerne, som startede torsdagen med at blande farver, urmagerne som med en lup for øjet koncentrerede sig om finmekaniker.

Hos Sosu assistenterne var der en levende model i sygesengen og hos kokkene, bagerne og konditorerne blev der tryllet med råvarerne. Jo der er meget at opleve til DM i Skills 2022 og der skal sættes mere end en time af hvis man skal hele vejen rundt.

Der er i øvrigt gratis adgang til det store arrangement.

Prøv Mærk Føl

En række af fagene gav publikum mulighed for at deltage i Prøv – Mærk – føl, hvor publikum selv kunne prøve og spørge ind til håndværksfagene, det var f.eks. bager, brolægger, flisemurer, murer, procesoperatør og stenhugger.

DM i Skills 2022 har åbent for publikum fredag fra kl. 08 – 17 og lørdag fra kl. 08 – 14.

Del