Billedserie: Stor interesse for flotte veteranlastbiler

Mange kiggede forbi for at 'sparke dæk'

Billedserie: Stor interesse for flotte veteranlastbiler

Tekst og foto af Jens Nielsen

85 flotte veteran lastbiler på efterårstur rullede lørdag eftermiddag ind på pladsen hos vognmandsfirmaet Obel Transport A/S på Flakagervej i Kalundborg. Mange kiggede forbi for at 'sparke dæk'.

Den store plads hos vognmandsfirmaet Obel Transport A/S på Flagagervej blev fyldt til sidste plads, da 85 veteranlastbiler sidst på eftermiddagen lørdag nåede frem til Kalundborg på deres efterårstur.

De mange lastbiler, som alle er mindst 30 år gamle, kom fra hele landet for at deltage i den årlige efterårstur, som i år blev kørt for 10. gang.

Mange var mødt op hos Obel Transport lørdag eftermiddag for at se på de mange veteraner, og en af dem som tiltrak sig særlig opmærksomhed var vognmand Per Anchers amerikanske truck, som havde en tank efterspændt, men ikke en helt almindelig tank, den var nemlig omdannet til et helt hjem med flere forskellige rum og med parketgulv, siddepladser og soveværelse.

Vognmand Peter Obel havde dækket op i det store værksted hvor der blev serveret øl, vand og kaffe for de mange veteran-chauffører inden der til aften blev serveret mad, sponseret af YX Erhverv, som er ved at opføre et helt nyt tankanlæg ved siden af Obel Transport A/S.

De mange deltagere i efterårsturen var startet lørdag morgen fra Volvo i Holbæk og havde kørt rundt på de vestsjællandske veje før de nåede frem til Kalundborg sidst på eftermiddagen.

Del