Billedserie: Stemningsfuld fastelavn i kirken

Fastelavnsarrangementet er et samarbejde mellem Raklev Kirke og Dagli’Brugsen i Raklev, hvor der først blev budt på gudstjeneste i kirken, derefter flyttede hele selskabet over i sognehuset til fællesspisning.

Billedserie: Stemningsfuld fastelavn i kirken
Alle børn er jo konge børn fordi de er børn af gud i himlen og så har jeg sat et spejl op i døbefonten med en kongekrone på. Her kan børnene så komme op og se sig selv i spejlet og se, at de er konger,” fortæller sognepræst i Raklev Kirke, Lisbeth Dyxenburg. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Raklev Kirke og Dagli’Brugsen i Raklev var fredag eftermiddag fælles om et stemningsfuldt fastelavnsarrangement i Raklev Kirke.

Sognepræst Lisbeth Dyxenburg, Raklev Kirke, ønskede, fredag eftermiddag næsten 100 børn og voksne, velkommen til en stemningsfuld fastelavnsgudstjeneste i Raklev Kirke.

”Årets fortælling er noget med at være konge for jeg blev inspireret af, at vi nu har fået en konge. Så det er fortællingen om David som blev konge efter at have besejret goliat. Alle børn er jo konge børn fordi de er børn af gud i himlen og så har jeg sat et spejl op i døbefonten med en kongekrone på. Her kan børnene så komme op og se sig selv i spejlet og se, at de er konger,” fortæller sognepræst i Raklev Kirke, Lisbeth Dyxenburg.

En del af de mange børn sad på gulvet mens der blev sunget samler og Lisbeth Dyxenburg fortalte om David og Goliat.

Fastelavnsarrangementet er et samarbejde mellem Raklev Kirke og Dagli’Brugsen i Raklev, hvor der først blev budt på gudstjeneste i kirken, derefter flyttede hele selskabet over i sognehuset til fællesspisning med pizzasnegle og pølsehorn.

Efterfølgende blev der slået katten af tønden hvor årets kattekonge og kattedronning blev kåret inden der var fastelavnsboller og slikposer til børnene.

”Kirken og Brugsen vil gerne samarbejde og støtte hinanden og vi har talt om, at lave endnu flere arrangementer sammen,” fortæller Lisbeth Dyxenburg.

Brugsuddeler Johann Bülow og flere fra butiksudvalget i Dagli’Brugsen Raklev var også med til gudstjenesten i Raklev Kirke fredag eftermiddag.

Del