Billedserie: Sankt Hans i børnehøjde

Det flotteste Sank Hans vejr i mange år havde i den grad fået børn og voksne fra Ubby/Jerslev området af huse for i fællesskab at fejre Sank Hans aften.

Billedserie: Sankt Hans i børnehøjde Østergårdsparken Ubby var fyldt med børn og voksne som hyggede til Sct. Hans aften i det flotteste vejr. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Traditionen tro var børn og voksne samlet til Sank Hans aften i Østergårdsparken Ubby torsdag aften, hvor arrangementet var i børnenes tegn.

Det flotteste Sank Hans vejr i mange år havde i den grad fået børn og voksne fra Ubby/Jerslev området af huse for i fællesskab at fejre Sank Hans aften.

Inden båltale, midsommervise og bål var der underholdning for børnene. Den del stod Hvidebækspejderne og FDF’erne for, der var gymnastikopvisning med Hvidebæk IF Sommer Gymnastik og så stod den ellers på masser af hygge i det flotte vejr i det skønne område i Østergårdsparken mellem Ubby og Jerslev.

Årets båltale stod skoleleder på Hvidebækskolen, Jimmy Sørensen, for. En tale der bl.a. handlede om fællesskabet, skolen og fremtiden.

”I mit daglige virke oplever jeg en stigende nødvendighed for, at vi understøtter og påvirker vores unge mennesker. Når vi er samlet her, i et fællesskab omkring noget af det ældste menneske kender til (nemlig ild), så tror jeg vi gør det fordi vi søger at finde fællesskaber og mennesker der kan påvirke os, få os til at smile, få os til at tænke og få os til at ændre os, bare en lille smule. 

I en verden hvor fællesskaber desværre flyttes fra den fysiske verden til den digitale verden er det vigtigere end nogensinde før at dyrke fællesskaber IRL (in real life).

På en sommeraften som denne kan jeg ikke fremhæve nok, hvor vigtigt det er at vi husker disse fællesskaber. For de er over alt. Vi skal bare dyrke og opsøge dem. Vi skal ikke være bange for at tale med nye og fremmede mennesker, skabe nye kontakter og gøre ens netværk større. Ikke på nettet.

Må jeg foreslå et medlemskab i en lokal klub, støtte op når forsamlingshuset laver arrangementer og deltage i lokale aktiviteter,” sagde Jimmy Sørensen bl.a. i sin tale ,inden det store flotte bål blev tændt og midsommervisen sunget.

Del