Billedserie: Så er byfesten i gang - og programmet er stort

”Esbern Snare ville have været stolt hvis han havde været her i dag, fordi nu er der lagt et program hvor man kun kan more sig og blive glad og ellers er man selv skyld i det."

Billedserie: Så er byfesten i gang - og programmet er stort
Med de velspillende musikere fra Jumpin’ Jacks i front, sammen med medlemmer fra Kalundborg Amatørteater, borgmesteren, repræsentanter fra Vores Kalundborg og en skare af borgere, bevægede byfestoptoget sig gennem Kordilgade torsdag formiddag, startende fra Øen. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Torsdag formiddag blev dette års Esbern Snares byfest officielt skudt i gang, det betyder fest i gaden i tre dage.

Med de velspillende musikere fra Jumpin’ Jacks i front, sammen med medlemmer fra Kalundborg Amatørteater, borgmesteren, repræsentanter fra Vores Kalundborg og en skare af borgere, bevægede byfestoptoget sig gennem Kordilgade torsdag formiddag, startende fra Øen.

”Det er blevet til solskinsøen,” sagde borgmesteren, inden optoget satte i gang i det flotte vejr.

På Solskinspladsen blev der gjort holdt og Borgmester Martin Damm åbnede officielt Esbern Snares Byfesten 2023.

”Esbern Snare ville have været stolt hvis han havde været her i dag, fordi nu er der lagt et program hvor man kun kan more sig og blive glad og ellers er man selv skyld i det. Så er man til byfest og gerne vil have det sjovt, så er der gode kræfter som har lagt rammerne for de næste dage, det er bare at give den fuld skrald,” sagde borgmester Martin Damm i åbningstalen.

Et stort program for byfest 2023

Dette års program for byfesten er større end set i mange år. Torsdag byder der bl.a. på opera fra byfestscenen på Solskinspladsen, Jumpin Jack underholder i Kistrups Gård (ved Skoringen) og på Nytorv, Henning Weisdorf underholder ved Det Mexicanske Bøfhus og der er byfestløb med start og mål ved Skøl Brygkompagni.

Fredag indeholder programmet bl.a. Gasolin musik i Kistrups Gård, der er mulighed for at spille minigolf ved flere af byens forretninger, der er knallertparade med gamle Puch knallerter, og der er underholdning på byfestscenen med Kallas Band og Party Time.

Lørdagen starter med det store bankospil i Kistrups gård, der er både linedance og salsaopvisning, der er musikunderholdning flere steder i byen, bl.a. på byfestscenen, ved det Mexicanske Bøfhus og hos Skøl Brygkompagni. På Stejlhøj underholder Frank Clifford.

Byens madsteder er selvfølgelig klar med masser af mad og drikke alle dage og på Kontoret er der levende musik både torsdag, fredag og lørdag med både Sweathart, Rasmus Bjerg og Sømændene.

Byfest i Havneparken

Som noget nyt i år bliver der også et stort byfestprogram i Kalundborg Havnepark. Det er Louisa Løcke Hansen fra Havnegrillen som har sammensat et stort program med masser af underholdning for hele familien, lige fra kreahjørne til vandkamp med Vestsjællands Brandvæsen, sodavandsdiskotek for de helt unge torsdag aften, øltelt, sluch ice bod og 90’ og 00’ tema på dansegulvet lørdag aften.

Søndag rundes byfesten af med gratis morgenbord og klovneløb.

Del