Billedserie: Publikum strømmede til hesteskue og kræmmermarked

Det flotte efterårsvejr trak lørdag rigtigt mange gæster til Føl- og Plageskue samt det store kræmmermarked i Gørlev.

Billedserie: Publikum strømmede til hesteskue og kræmmermarked
Mange havde lørdag fundet vej ril det store hesteskue og kræmmermarked i Gørlev. Markedet fortsætter hele søndagen. Foto: Jens Nielsen

Tekst og foto af Jens Nielsen

Hele denne weekend er der igen Hesteskue og Kræmmermarked i Gørlev. 70 heste, en masse kræmmerboder og Kim Larsens Tivoli er klar til at tage imod alle de besøgende.

Det flotte efterårsvejr trak lørdag rigtigt mange gæster til Føl- og Plageskue samt det store kræmmermarked i Gørlev.

Markedet startede faktisk så småt fredag sidst på dagen, men lørdag og søndag er de helt store dage. Borgmester Martin Damm (V) holdt åbningstale lørdag først på dagen og erklærede det store populære marked for åbent.

Denne gang var der hele 70 heste med til Føl- og Plageskue, fordelt på racerne: Belgiske heste, Jyske heste, Knabstruppere, Connemara, New Forest, Fell pony, Shetlændere, Fjordheste, Welsh, Gotlandsruss, Haflingere, Islændere, Clydesdale og Miniature.

Markedet om efteråret er lørdag hestedagen, hvor hestene bliver udstillet og bedømt. Det er altid en spændende oplevelsesrig dag og der er heste i alle størrelser.  Der var som altid åben votering, som gæsterne kunne følge med i.

Når hestene ikke var i ringen, var der naturligvis, som altid mulighed for at komme tæt på de mange flotte heste og få en snak med udstillerne.

Foruden de mange heste var der også op mod 100 kræmmerstande hvor der kunne købes stort set alt.

Det store marked, som hver gang tiltrækker mange tusinde mennesker, fortsætter søndag, hvor formand for Kultur og Fritidsudvalget i Kalundborg Kommune, Hans Munk (R) holder dagens åbningstale.

Søndag er dagen, hvor gæsterne bl.a. kan opleve flotte og underholdende hesteshow i ringen. Der kommer fx kørsel med tømmer, der er besøg af Horseback archery Denmark, de meget flotte friserheste giver opvisning, og Mounted games/ponygames giver show, endvidere kommer der en række Citroën veteranbiler. 

Der venter en meget varieret og søndag, med masser af underholdning for hele familien.

Der ligger som altid mange timers arbejde bag planlægningen af det store marked, og såvel Gørlevudvalget, som de mange samarbejdspartnere, har lagt mange kræfter i årets årets eftersårsskue og kræmmermarked.

Del