Billedserie: Ny cykelsti er snart færdig

Lige nu arbejder entreprenøren på det sidste stykke af den nye cykelsti omkring krydset ved Slagelse Landevej.

Billedserie: Ny cykelsti er snart færdig
Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Gravemaskinerne har været flittigt i gang på Dyssevej ved Ubby, hvor der til Slagelse Landevej anlægges ny cykelsti for 21,2 millioner kroner. Cykelstien har nu fået asfalt på det meste af strækningen.

Et ønske om en cykelsti fra Ubby og til Slagelse Landevej (Rute 22) har været et meget stort ønske i rigtigt mange år. Nu er det lige før ønsket er opfyldt.

I efterhånden mere end et halvt år har store entreprenørmaskiner arbejdet på opgaven, en opgave hvor der flere steder er blevet kørt jord på i op til seks meters højde for, at cykelstien bliver nogenlunde plan uden for mange bakker.

Lige nu arbejder entreprenøren på det sidste stykke af den nye cykelsti omkring krydset ved Slagelse Landevej.

Det meste af cykelstien har nu fået lagt asfalt og inden længe kan cyklisterne slippes løs.

 "Det er noget, man har ønsket i de sidste 50 år, og specielt i Hvidebæk har der været et stort ønske om det. Så det er rigtig godt, at Kalundborg Kommune har igangsat projektet, som bliver til stor gavn for lokalsamfundet. Både for skoleeleverne og dem, der arbejder i Kalundborg, men bor i Ubby-Jerslev. De kommer nu til at kunne cykle hele vejen til deres arbejde i Kalundborg," har Jakob Beck Jensen, formand for Teknik- og Miljøudvalget, tidligere udtalt.

Cykelstien placeres til venstre for vejen, når man kører fra Slagelse Landevej i retning mod Ubby. Til gengæld bliver det en dobbeltrettet cykelsti, hvor det så er muligt at køre i begge retninger.

Cykelstien vil også kunne benyttes af gående – og for den sags skyld rulleskøjte- eller løbehjulskørende.

Del