Billedserie: Møllebakken overraskede H.M. Dronning Mary

Til at kaste ekstra glans over det store arrangement, hvor 10.000 deltog alene i Kalundborg, deltog H.M. Dronning Mary på 5 km. ruten.

Billedserie: Møllebakken  overraskede H.M. Dronning Mary
Da løbet blev skudt i gang fulgtes H.M. Dronning Mary med borgmester Martin Damm, men dronningen lagde hurtigt afstand. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

H.M. Dronning Mary løb 5 varme kilometer i Kalundborg da Royal Run 2. pinsedag blev afviklet i centrum af Kalundborg. Den stejle Møllebakke overraskede dronningen, som oplevede utrolig opbakning hele vejen rundt.

Kalundborg kan på alle måder være mere end tilfreds efter den store folkefest Royal Run nu er afviklet. Alt er gået efter planen, vejret har været med arrangørerne og der har været en fantastisk stemning i hele byen dagen igennem.

Til at kaste ekstra glans over det store arrangement, hvor 10.000 deltog alene i Kalundborg, deltog H.M. Dronning Mary på 5 km. ruten.

Hun ankom til Kalundborg sidst på eftermiddagen og steg smilende og glad ud af bilen. Hun blev modtaget af kunstner Maja Lisa Engelhardt, som fortalte om Lundbys skulpturen inden dronningen skulle løbe (se artikel og billeder senere).

I strålende sol stod hun forrest sammen med borgmester Martin Damm da løbet blev skudt i gang. Hurtigt lagde dronningen afstand til borgmesteren, men Møllebakken overraskede alligevel H.M. Dronning Mary, sagde hun efter at havde krydset målstregen.

”Min mission var at nyde det og det gjorde jeg, der var så stor opbakning langs ruten, så mange frivillige og mange der viftede med flag, men ruten var lidt mere kuperet end jeg troede eller trænet til, så det var et hårdt løb for mig i dag, sagde H.M. Dronning Mary, da hun kom i mål ved Vor Frue Kirke, og fortsatte, ”Jeg er blevet så flot modtaget, det siger jeg tak til Kalundborg for, en fantastisk folkefest i dag.”

Dronningen tog sig tid til at hænge medaljer om halsen på mange af de deltagere som kom i mål efter hende, bl.a. Martin Damm.

Del