Billedserie: Masser af overskudsmad blev delt ud

Omkring 100 familier var på forhånd blevet godkendt til at modtage overskudsmad, og til dem var der masser af mad i form af frugt, grønt, brød, kød og godter

Billedserie: Masser af overskudsmad blev delt ud Masser af overskudsmad blev fordelt til mindst 100 familier som ikke har så meget at holde jul for. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Overskudsmad fra en række supermarkeder blev lillejuleaften delt ud til familier som sidder hårdt i det, og hvor julen kan være en uoverskuelig udgift. Det var foreningen Stop Spild Lokalt Kalundborg, som stod for uddelingen af overskudsmad.

Masser af frivillige ildsjæle i både Ubby-Jerslev og Kalundborg brugte det meste af deres lillejuleaften til at hjælpe familier som har det hårdt i julen.

De var torsdag aften mødt op i henholdsvis Hvidebækhallen og i Tømmeruphallen, for at være med til at dele overskudsmad ud, mad som en række supermarkeder havde doneret.

Ud over supermarkederne havde en lang række lokale firmaer og forretninger også støttet op om den gode sag med donationer, som der var købt både mad og gaver for.

Omkring 100 familier var på forhånd blevet godkendt til at modtage overskudsmad, og til dem var der masser af mad i form af frugt, grønt, brød, kød og godter.

Tanja Døj stod i front for de frivillige ildsjæle som var mødt op for at hjælpe i Tømmeruphallen, mange af dem Tanjas dansevenner fra TGU.

”Det er jo dejlige mennesker at arbejde sammen med, det er jo mine dansevenner her fra TGU som nærmest er min familie og så er der koblet yderlige gode venner på, vi er 18 her i Tømmerup og de er 14 i Ubby/Jerslev,” fortæller Tanja Døj, samtidig med at hun giver ordre til de mange frivillige som bruger deres lillejuleaften på at hjælpe andre.

De mange frivillige pakkede maden i poser til de udvalgte familier, som så var sat til at hente deres mad på bestemte tidspunkter så ikke for mange blev forsamlet på en gang. Andre som ikke selv havde mulighed for at komme forbi, fik leveret deres poser på adressen.

”Det er bare ikke alle som har mulighederne her til jul, og jeg synes alle skal have en god jul, og så elsker jeg jo at gøre folk glade,” siger den lokale ildsjæl Tanja Døj.

I Hvidebækhallen var det Diana King som stod i spidsen for de frivillige kræfter som delte overskudsmad ud der.

Supermarkederne Meny, Kvickly, Netto, Fakta Ubby og Tømmerup DagliBrugs havde doneret deres overskudsmad til Stop Spild Lokalt Kalundborg, og Bagger Låse og Alarmer, Hvidebæk Erhvervsforening, Swärds Guldsmedie, Goosmann Vin og OK Plus støttede med kontanter og gaver.

Del