Billedserie: Krydstogtgæster gav masser af liv sammen med lokale

Denne gang havde Kalundborg Havn, Vores Kalundborg, Kalundborg Turistforening og andre aktører i fællesskab lavet et program som skulle lokke såvel krydstogtgæster som lokale til midtbyen.

Billedserie: Krydstogtgæster gav masser af liv sammen med lokale
I havneparken var der Mad & Marked. Tøj, tasker, smykker, boliginteriør, kunst og kunsthåndværk, Street Food, champagne og andre lækkerier, og det trak mange mennesker til. Både krydstogtgæster og lokale. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Der var i fællesskab lagt op til liv i byen, da krydstogtskibet AIDAdiva med omkring 2500 passagerer og besætningsmedlemmer, søndag anløb Kalundborg.

Søndag morgen omkring kl. 08.30 anløb det tyske krydstogtskib AIDAdiva Ny Vesthavn i Kalundborg.

Denne gang havde Kalundborg Havn, Vores Kalundborg, Kalundborg Turistforening og andre aktører i fællesskab lavet et program som skulle lokke såvel krydstogtgæster som lokale til midtbyen.

Og projektet lykkedes. Krydstogtgæsterne blev kørt til højbyen i shuttlebusser og herfra kunne du besøge Vor Frue Kirke, Kalundborg Museum eller gå en tur gennem Kordilgade hvor en række af butikkerne havde søndagsåbent.

På Torvet var der opstillet et telt hvor repræsentanter fra Cruice Kalundborg guidede gæsterne i den rigtige retning, det var et nyt og populært tiltag i forhold til tidligere.

Der var også mulighed for at gå en tur i havneparken. Her var der Mad & Marked. Tøj, tasker, smykker, boliginteriør, kunst og kunsthåndværk, Street Food, champagne og andre lækkerier, og det trak mange mennesker til. Både krydstogtgæster og lokale.

Det er Louisa Løcke Hansen fra Havnegrillen som har stået for, at få det store marked til havneparken og hun var mere end tilfreds med opbakningen søndag omkring middag.

”Det er vildt fedt, her er rigtigt mange mennesker og de køber noget, også de lokale. Her har været folk lige fra morgenstunden,” fortæller Louisa Løcke Hansen, og fortsætter, ”Der har denne gang været et rigtigt godt samarbejde med Kalundborg Havn som fx har lavet et program til alle krydstogtgæsterne med angivelse af hvad og hvor der sker noget i byen og der er omkring 2000 gæster som er blevet i Kalundborg.”

Louisa Løcke Hansen oplyser, at det ikke bliver sidste gang at der bliver marked i havneparken.

Det Maritime Værksted havde også åbent og inviterede indenfor til en snak om både og motorer, og der var bl.a. mulighed for at opleve en af de gamle motorer blive startet op. Legeledes havde Kalundborg Søfartsmuseum åbnet dørene for gæster.

Del