Billedserie: Kollektiv kunst

Der er arbejdet med mange forskellige materialer og udtryksformer og fra d. 4. juni kan man få lov til at se resultaterne af børnenes kollektive kunstskaben i Galleri Kordel.

Billedserie: Kollektiv kunst ”Splat”, ”Bum”, ”Åhr”… ”Se lige”… ordene falder samtidig med farvesprøjtene fra vandpistolerne, mens børnene skyder et billede. Pistolerne er ladet med forskellige farver og målet er, at ramme lærredet med seje sprøjt, indtil billedet tager form. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Den fælles kreative fokus har været drivkraft i et kunstprojekt i Eventyrhuset på Klosterparkvej, hvor der er blevet fremstillet flotte kunstværker. Fra på lørdag kan de mange værker opleves i Galleri Kordel i Kordilgade.

”Splat”, ”Bum”, ”Åhr”… ”Se lige”… ordene falder samtidig med farvesprøjtene fra vandpistolerne, mens børnene skyder et billede. Pistolerne er ladet med forskellige farver og målet er, at ramme lærredet med seje sprøjt, indtil billedet tager form.

Børnene i Eventyrhuset er i gang med de sidste forberedelser til et brag af en udstilling i Galleri Kordel.

Selv de mindste har været med til at fremstille kollektive kunst og har haft fingrene godt nede i klister, gaze og maling, når de har frembragt billeder og en kæmpestor spækhugger. Pensler er for amatører, næh, der skal sanses med hænderne og både spækhugger og det flotte billede med gaze bærer præg af mange små hænders formgivning.

Hos de lidt ældre børn er mundmotorikken blevet udfordret, da de har blæst et flot sæbeboblemønster på lærred med farvede sommerfugle og der er frembragt en kaskade af fingeraftryk på en smuk himmel.

De største er været fordybet i børns tanker – og til tider ”popcorn” hjerne, fulde af idéer om hvad der optager dem i livet. Der er arbejdet med mange forskellige materialer og udtryksformer og fra d. 4. juni kan man få lov til at se resultaterne af børnenes kollektive kunstskaben i Galleri Kordel.

Og netop det fælles kreative fokus har været en drivkraft i projektet. Det pædagogiske personale ved Eventyrhuset vil gerne vise hvad børnene kan lave i fællesskab. Her er ingen enkeltmandspræsentationer i udstillingen, alle har kunnet deltage med deres kunnen.

”Det er netop styrken at være fælles om den kreative proces og at alle kan bidrage med noget. Ingen af de små kunstnere ville selv kunne frembringe de fantastiske kreationer, men sammen bliver mængden af små skabende fingre og iver til store kunstværker.” fortæller pædagogisk teamleder Elisabeth Gothart.

Kreativitet handler om at turde prøve, at tænke ud af boksen, at blive inspireret af hinandens idéer og være nysgerrig på hvad de forskellige ting kan bruges til.

”Som barn er enhver kunstner. Vanskeligheden ligger i at forblive det som voksen” - Citat af Pablo Picasso (1881-1973) 

Alle har lært noget både børn og voksne. Vi er så privilegerede, at vi får et endnu større indblik i børnenes formåen, vi bliver udfordret og vi får lov til at bevidne børnenes tanker gennem kreative kreationer. Det er en gave, som vi gerne vil indbyde alle til at komme og se i Galleriet i juni måned.

Vi er glade for, at få lov til at udstille i så flotte lokaler og det er også i høj grad med til at bringe børns kreativitet i fokus,” fortæller Elisabeth Gothart.

Del