Billedserie: Kalundborg set fra luften for 40 år siden

Det er Sven Petersen fra Kalundborg som er manden bag kameraet, og som i mange år var fast freelancefotograf for både Kalundborg Folkeblad og Holbæk Amts Venstreblad

Billedserie: Kalundborg set fra luften for 40 år siden
Klosterparkvejskvarteret 1978. Bemærk at området på højre side af vejen slet ikke er bebygget på det tidspunkt. Foto: Sven Petersen

Af Jens Nielsen

Fotograf Sven Petersen fra Kalundborg har gennem årene taget flere tusinde luftfotos, nu deler han en række af dem med TV-Kalundborgs læsere.

Kalundborg gennemgår lige nu en kæmpe udvikling med både erhvervs- og boligbyggeri, men faktisk har Kalundborg gennemgået en stor udvikling gennem de sidste mange år.

Det ses tydeligt på en række af luftfotos som er taget i tidsrummer fra ca. 1975 til 1982.

Det er Sven Petersen fra Kalundborg som er manden bag kameraet, og som i mange år var fast freelancefotograf for både Kalundborg Folkeblad og Holbæk Amts Venstreblad ved siden af sit job som lærer på Sigrid Undset Skolen.

De mange fotos er taget på sort/hvid film eller på dias, men nu har Sven Petersen scannet mange af de unikke luftfotos så de er blevet digitale og de fine billeder deler han nu med TV-Kalundborgs læsere.

Den første serie billeder viser udviklingen i de mange boligområder som er skudt op i Kalundborg. Der er bl.a. billeder fra området omkring Sct. Olaiparken, Esbern Snares vej, Hesthavebakken, og Nørre Allé.

De næste weekender vil vi bringe flere af Sven Petersens luftfotos.

Del