Billedserie: Kæmpebyggeri tager form

Nu er byggeriet nået så langt, at de første betonellementer er blevet rejst og den store fabrik begynder så småt at tage form.

Billedserie: Kæmpebyggeri tager form
Et stort antal byggekraner, entreprenørmaskiner og flere tusinde medarbejdere er hver dag i gang med det store byggeri. Foto: Jens Nielsen

Tekst og foto af Jens Nielsen

Den 42 mia. kr. store Novo Nordisk udvidelse i Kalundborg begynder nu at tage form. De første betonelementer er på plads.

Tilbage i november sidste år tog Novo Nordisk første spadestik til en kæmpe udvidelse af fabriksanlægget i Kalundborg til en samlet pris af hele 42 mia. kr., en nyhed der gav genlyd i hele landet.

Bl.a. skal der opføres i alt 170.000 kvadratmeter fabrikker, et arbejde der så småt var sat i gang inden det første spadestik blev markeret.

Siden er aktiviteten på byggepladsen, som ligger helt ud til Hovvejen, steget betragteligt. Et stort antal byggekraner, entreprenørmaskiner og flere tusinde medarbejdere er hver dag i gang med det store byggeri.

Nu er byggeriet nået så langt, at de første betonellementer er blevet rejst og den store fabrik begynder så småt at tage form.

Men også på den anden side af Hovvejen er der aktivitet med mandskab og maskiner, både i området ved Rendsborgparken og det nye område mellem jernbanen og Rendsborgparken, som Novo Nordisk købte midt på året sidste år.

Byggeriet vil beskæftige op mod 3000 personer, mens det står på indtil 2029. Når byggeriet står færdigt, vil det beskæftige 800 nye Novo-ansatte, har Novo Nordisk tidligere meddelt.

Allerede i 2025 vil de første bygninger kunne tages i brug.

Del