Billedserie: Kæmpe interesse for at komme ombord på USS Gunston Hall

Overalt blev gæsterne modtaget af smilende og meget engagerede soldater som viste rundt på krigsskibet.

Billedserie: Kæmpe interesse for at komme ombord på USS Gunston Hall USS Gunston Hall er et landgangsstøtteskib, som fra en dok i selve skibet kan søsætte mindre amfibielandgangsfartøjer. Her et af landgangsfartøjerne sammen med en række køretøjer. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Mandag, tirsdag og onsdag i denne uge har det amerikanske krigsskib USS Gunston Hall, inviteret interesserede ombord til en rundvisning. 600 har sikret sig en plads, men interessen har været meget stor og mange når desværre ikke med ombord.

Tirsdag morgen i sidste uge anløb det 186 meter lange amerikanske krigsskib USS Gunston Hall (LSD-44) Kalundborg Havn.

USS Gunston Hall er et Whidbey Island-klasse docklandingsskib fra den amerikanske flåde. Skibet kommer fra 22nd Marine Expeditionary Unit i US Marine Corps og hører hjemme i Fort Story, Virginia.

Krigsskibet er anløbet Kalundborg for at få udført en reparation på køleanlægget.

Kalundborg Havn har i samarbejde med skibets agent, Schultz Shipping A/S, fået arrangeret, at der er åbent skib på det amerikanske krigsskib, hvor man har mulighed for at komme ombord og få en guidet rundvisning.

Interessen for at komme ombord har været meget stor, men desværre er der kun mulighed for at lukke 10 hold ind i de tre dage, med 20 deltagere på hvert hold.

”Det er væltet ind med tilmeldinger, interessen har været fuldstændig overvældende, vi har fået henvendelser fra hele Sjælland og har desværre måtte sende 450 afslag afsted lørdag og i weekenden er der kommet mindst 600 mails som vi desværre ikke har resurser til at få svaret på,” fortæller Tina Altenburg fra Kalundborg Havn.

Mandag over middag blev de første hold interesserede gæster så sendt ombord på USS Gunston Hall.

Overalt blev gæsterne modtaget af smilende og meget engagerede soldater som viste rundt på krigsskibet.

Rundvisningen startede på agterdækket hvor en række køretøjet stod fastspændt med kæder. Her blev forklaret om funktionerne på køretøjerne inden rundvisningen fortsatte op ad mange trapper til ’broen’, skibets kommandocentral, hvor gæsterne blev mødt af et virvar af kabler oppe under loftet, og mange forskellige instrumenter, men absolut ingen luksus. Her var der forbud mod at tage billeder, men ellers var fotografering tilladt alle andre steder.

Rundvisningen fortsatte til dækket hvor der var mulighed for at kigge ned i skibets dok hvor mange militærkøretøjer stod sammen med et amfibielandgangsfartøj, som kan landsætte køretøjerne.

USS Gunston Hall kan sætte dele af skibets dok under vand så amfibielandgangsfartøj kan sejle ind på en strand og sætte mandskab og materiel af.

På dækket mødte gæsterne også skibets kaptajn, Elizabeth Nelson, som fortalte, at hun har 20 års erfaring i det amerikanske militær og har det sidste år været kaptajn på USS Gunston Hall og dens 650 mands store besætning.

Elizabeth Nelson regner med at være hjemmefra i omkring syv måneder inden hun igen er hjemme hos sin mand og deres 6-årige søn.

Inden besøget var slut på USS Gunston Hall var der mulighed for at købe forskelligt merchandise med skibets navn og billede på, hvis man havde dollars med.

Ingen tvivl om, at de 600 som har sikret sig en plads til rundvisningen får en oplevelse, og desværre er alle pladser allerede besat, og der er rigtigt mange på venteliste oplyser Kalundborg Havn

Del