Billedserie: Indvielse og lærlingedag var et tilløbsstykke

Novonesis skænkede vel nok Danmarks flotteste håndklædeholder til Kalundborg Havnepark.

Billedserie: Indvielse og lærlingedag var et tilløbsstykke
Mange benyttede det flotte vejr til en dukkert i det nye havnebad. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Havnebadet og den nye skibbro i Kalundborg Havnepark blev lørdag formiddag indviet. Samtidig benyttede Novonesis lejligheden til at afholde deres lærlingedag hvor der blev skænket en flot gave til havneparken.

Rigtigt mange mennesker, unge som ældre, var lørdag formiddag mødt op i Kalundborg Havnepark i det flotte solskinsvejr for at være med til indvielsen af det nye havnebad og den nye flotte skibbro.

Inden borgmester Martin Damm klippede den røde snor og erklærede havnebad og skibbro for åben sagde han bl.a. i sin tale:

”Det her er en af de helt store etaper i Kalundborg Havnepark, nemlig vores havnebad. Det har jo egentligt været færdigt nogen tid, men vi indvier det i dag hvor vi er sikker på at det er godt vejr,” og han fortsatte, ”Når jeg møder folk, er der flere som siger at det godt nok tager lang tid inden havneparken er helt færdig, men da vi overtog området, var ideen at lave en erhvervshavn om til en offentlig havn hvor man kan komme ned som borger og opleve noget i havnen. Det skal man kunne i en havneby, det skal ikke være for de få, det skal være for de mange.”

Det røde bånd var kun lige klipper over før de første badegæster kastede sig ud i det kolde vand, mens de fleste nød den flotte forårsdag på kajen.

Danmarks flotteste håndklædeholder

Novonesis benyttede dagen til at markere deres elev- og lærlingedag samtidig med indvielsen af havnebadet.

I lighed med sidste år, hvor Novonesis skænkede en stor flot grill til havneparken, havde de også en gave med i år. Den blev afsløret af de fire el- og smedelærlinge, Ole, Daniel, William og Jonas, som har stået for opgaven med at fremstille det som formentligt er Danmarks flotteste håndklæde- og taskeholder.

”Årets gave til havneparken er lavet med tanke på selve havnebadet. Vores el- og smedelærling har lavet et stativ til håndklæder, badekåber og tasker med inspiration til den femtårnede kirke her bagved. Vi håber den vil gøre gavn og minde om hvor dygtige og innovative unge mennesker vi har hos Novonesis og i Kalundborg,” sagde Klaus Bjerre, afdelingsleder for vedligehold hos Novonesis i Kalundborg.

Novonesis bød også på grillpølser og god musik fra det lokale band Kallas, mens Kalundborg Kommune delte vandbakkelser og kajkager ud til vandhundene. Efter en tur i det kolde vand var der mulighed for en tur i den varme mobile sauna.

Der er nok ingen tvivl om, at området omkring den nye skibbro og havnebadet vil blive et yndet opholdssted hen over sommeren.

Del