Billedserie: "I må tage jer sammen"

Der blev debatteret emner som byggesagsbehandling, bosætning, uddannelse og ikke mindst rekruttering af medarbejdere.

Billedserie: "I må tage jer sammen" Godt 50 erhvervsfolk var onsdag aften mødt op hos Chr. Hansen på havnen i Kalundborg for at debattere erhvervspolitik i Kalundborg Kommune. Foto: Jens Nielsen

Tekst og foto af Jens Nielsen

Med overskriften Kommunalpolitik er også erhvervspolitik, havde Kalundborgegnens Erhvervsråd inviteret 10 politikere til debatmøde onsdag aften hos Chr. Hansen på havnen i Kalundborg, hvor der blev debatteret emner som byggesagsbehandling, bosætning, uddannelse og ikke mindst rekruttering af medarbejdere.

Den lange sagsbehandlingstid på byggesager i Kalundborg Kommune var et af de store emner som blev debatteret på valgmødet onsdag aften som Kalundborgegnens Erhvervsråd var vært for i samarbejde med Vores Kalundborg, Høng Erhvervsforening og Gørlev Erhvervsforening.

Efter en kort præsentation af de 10 politikere i panelet var købmand Mogens Gyldenvang, Høng, den første som fik lov ordet.

”Godt gået Kalundborg, I gør det rigtigt godt, men en ting som overhovedet ikke fungerer, er byggesagsbehandlingen, det kan ikke være rigtigt at der skal gå et år eller mere for at få en tilladelse til at bygge et hus, I må tage jer sammen,”  

Borgmester Martin Damm (V) kunne fortælle, at det går den rigtige vej med sagsbehandlingstiden og at Kalundborg Kommune er tilbage på det normale niveau til marts næste år.

”Vi lavede et jobopslag og fik seks kvalificerede ansøgninger som byggesagsbehandlere og vi ansatte alle seks, og havde der været flere var de også blevet ansat,” sagde Martin Damm.

Peter Jacobsen (DF) mente, at der fremover skal udstikkes en 30 dages sagsbehandlings garanti på almindelige byggesager, mens Jeppe Sørensen (B) mente at man skal passe på at det ikke går for stærkt så det går ud over kvaliteten og, at der bare bliver sat et stempel på sagen.

”Jeg tror beskeden er sivet ind hos politikerne omkring udfordringerne med byggesager,” sagde erhvervschef Jens Lerager, Kalundborgegnens Erhvervsråd, inden der blev taget hul på det næste store emne, rekruttering af nye medarbejdere, som er og bliver et stort problem i mange brancher.

Esben Hansen (S) mente, at der i Kalundborg Kommune skal stilles en lærlingegaranti til byens unge, og der bør laves en lokal trepartsaftale mellem kommunen, de faglige organisationer og virksomhederne.

Jesper Wienmann Hansen (C) mente at der skal en flersporet indsats til, Tonny Voldby Pedersen foreslog, at der bygges nogle boliger hvor nye medarbejdere kan bo midlertidigt inden man forhåbentligt bosætter sig i området, og Jeppe Sørensen (B) var fortaler for at bygge en international skole i området.

Borgmester Martin Damm (V) kunne oplyse, at med det som allerede er kendt nu, kommer der til at mange mellem 2000 og 3000 nye medarbejdere inden for de næste få år.

Spørgelysten blandt de omkring 50 erhvervsfolk som var mødt op til den politiske debat om erhvervspolitikken, var meget stor, og politisk redaktør på Radio 4, Thomas Larsen, der var ordstyrer på debatten, havde nok at se til.

Blandt de emner som der også blev spurgt ind til, var bl.a. en mere attraktiv bymidte, mere kultur for de unge og den grønne omstilling.

De fremmødte erhvervsfolk fik lejlighed til at debattere med politikerne på tomandshånd inden der blev serveret stegt flæsk og persillesovs.

Del