Billedserie: I et helt døgn blev der sat ekstra fokus på kræftsagen

Stafet For Livet er en holdaktivitet, hvor man går eller løber sammen på en rute i op til et døgn. Her fejres livet og fællesskabet samtidig med, at der samles ind til kræftsagen. Stafet For Livet er også en anledning til at mindes dem, vi har mistet til kræft – og give håb, til dem der kæmper. 

Billedserie: I et helt døgn blev der sat ekstra fokus på kræftsagen
Pia Madsen fra Svebølle var med på holdet ’Sammen er v i bare stærkere, og hun var efterhånden godt træt søndag lige før klokken slog 11, hun har stort set ikke sovet i det døgn arrangementet har været i gang og nåede at gå lige godt 40 km. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

I et helt døgn er der blevet løbet og gået til Stafet For Livet i Kalundborg i Munkesøen. 200 personer var tilmeldt fordelt på i alt syv hold i den gode sags tjeneste. Derudover deltog 31 fightere. Fighterne er personer, der har hørt ordene ”Du har kræft”. Det vil sige nuværende eller tidligere kræftpatienter.

Få minutter i 11 søndag formiddag blev der talt ned inden alle årets deltagere i Stafet For Livet i Kalundborg blev sendt ud på den sidste omgang på ruten i Munkesøen med Fighterne forrest og de øvrige deltagere og frivillige lige efter mens de klappede i hænderne.

Stafet For Livet i Kalundborg er slut for i år, i et helt døgn har de mange deltagere gået rundt på den afmærkede rute i Munkesøen i den gode sags tjeneste hvor der er blevet samlet penge ind til Kræftens Bekæmpelse.

Nogle har gået, andre har løbet, der var deltagere som havde hunden med, andre børnene og enkelte deltagere har gået i næsten et helt døgn, andre få runder, men alle har bidraget.

Pia Madsen fra Svebølle var med på holdet ’Sammen er v i bare stærkere, og hun var efterhånden godt træt søndag lige før klokken slog 11, hun har stort set ikke sovet i det døgn arrangementet har været i gang og nåede at gå lige godt 40 km.

Stafet For Livet i Kalundborg har været vellykket hele vejen igennem – ét af højdepunkterne var lysceremonien lørdag aften hvor der blev tændt en lang række af lysposer med rørende hilsner.

Styregruppen bag Stafet For Livet i Kalundborg er sikker på, at der også til næste år bliver afviklet Stafet For Livet i Kalundborg.

Fokus på senfølger

I år er der fra Kræftens Bekæmpelses side fokus på senfølger efter et kræftforløb, hvilket pengene derfor bl.a. går til. Senfølger er nemlig et stort problem for mange, der har været igennem et kræftforløb. Ydermere vil 10 pct. af de indsamlede penge til Stafet For Livet i Kalundborg gå til den lokale afdeling af Kræftens Bekæmpelse.

Hvor mange penge der er samlet ind i år, er endnu ikke gjort op.

Del