Billedserie: Holbækvej udsmykket til tour-rytterne

De syv piger gik til opgaven med stor interesse og der blev rullet mange liter maling ud på vejen.

Billedserie: Holbækvej udsmykket til tour-rytterne
Syv unge fra UngKalundborg udsmykkede Holbækvej ud for rådhuset torsdag aften. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

I forbindelse med at Tour de France skal køre gennem Kalundborg, har UngKalundborg fået den opgaven at dekorere stykket af Holbækvej ud for rådhuset med malerier.

Dekoration af Holbækvej i forbindelse med Tour de France, har været et af denne uges mange tilbud til de unge i Kalundborg.

Det tilbud var der syv piger som tog imod og de var tirsdag aften samlet sammen med Lise Højberg, pædagog og kreativ medarbejder hos UngKalundborg, for at tegne skitser og planer og torsdag aften blev ’mesterværkerne’ så udført på Holbækvej ud for rådhuset.

De syv piger gik til opgaven med stor interesse og der blev rullet mange liter maling ud på vejen.

”Det er de unges egne ideer, som jeg så har været med ind over, de har været rigtigt dygtige og det har været sjovt,” fortæller Lise Højberg.

I løbet af torsdag aften blev der serveret pizza for de unge kunstnere inden arbejdet blev gjort færdigt.

Holbækvej var lukket for trafik fra torsdag aften til tidlig fredag morgen med omkørsel via Stejlhøj, mens arbejdet blev udført på vejbanen.

Udsmykningen holder dog ikke evigt, dels vil trafikken slide malingen væk, men i løbet af sommeren skal vejen asfalteres. Der mangler det sidste slidlag efter den store renovering og opgravning tidligere.

Del