Billedserie: Højt humør til vinløb

Første depot på turen var hos Stub Vingaard på Skambækvej. Her stod vinbonde Carl F. Stub Trock klar med både hvidvin og rosévin ved vintårnet.

Billedserie: Højt humør til vinløb Der var start og mål på Dyrehøj Vingård til Vinløbet. Foto: Jens Nielsen

Tekst og foto af Jens Nielsen

Der var masser af smagsprøver på spændende Røsnæsvine, da de tre Røsnæsvingårde, Stub Vingaard, Dyrehøj Vingaard og Røsnæs Vingård sammen med løbeklubben 5 Tårns Motion lørdag afviklede Røsnæs Vinløbet for første gang.

lørdag formiddag gik starten for 89 motionister til Vinløbet, som havde start og mål på Dyrehøj Vingård og med 5 Tårns Motion som arrangør.

Deltagerne havde på forhånd valgt om de ville løbe 9 km, en halvmarathon eller en marathon.

Første depot på turen var hos Stub Vingaard på Skambækvej. Her stod vinbonde Carl F. Stub Trock klar med både hvidvin og rosévin ved vintårnet.

De hurtigste drak kun lidt vand, mens de næste deltagere i feltet gerne ville smage den lokalt producerede vin.

Den lille vinsmagning hos Stub Vingaard gav masser af gode grin inden motionsløberne måtte afsted igen, retur til Dyrehøj Vingård hvor der ventede mere vinsmagning, og dem som havde valgt de lange ruter kunne også smage vin på Røsnæs Vingård, der ligger yderst på Røsnæs på Hejrevej tæt på sommerhusområdet ved Helles Klint.

Vinene, der kunne smages på de tre vingårde, var fortrinsvis hvid, rosé eller mousserende af Solaris og Rondodruerne, som er specielt velegnede til vindyrkningen på Røsnæs. 

Del