Billedserie: Havneområdet set fra luften for 40 år siden

Se bl.a. billeder hvor Kalundborg stadigvæk havde både en silo på vesthavnen og en silo der hvor Føtex er bygget i dag.

Billedserie: Havneområdet set fra luften for 40 år siden
Et fragtskib fra Maersk Line ved kaj i Østhavnen. Bemærk nederst i billedet de bygninger som i dag er erstattet af bygninger tilhørende JD Contractor A/S. Foto: Sven Petersen

Af Jens Nielsen

Fotograf Sven Petersen fra Kalundborg har gennem årene taget flere tusinde luftfotos, nu deler han en række af dem med TV-Kalundborgs læsere. Denne gang er det billeder fra havneområdet i Kalundborg.

Kalundborg gennemgår lige nu en kæmpe udvikling med både erhvervs- og boligbyggeri, men faktisk har Kalundborg gennemgået en stor udvikling gennem de sidste mange år.

Det ses tydeligt på en række af luftfotos som er taget i tidsrummer fra ca. 1975 til 1982.

Det er Sven Petersen fra Kalundborg som er manden bag kameraet, og som i mange år var fast freelancefotograf for både Kalundborg Folkeblad og Holbæk Amts Venstreblad ved siden af sit job som lærer på Sigrid Undset Skolen.

De mange fotos er taget på sort/hvid film eller på dias, men nu har Sven Petersen scannet mange af de unikke luftfotos så de er blevet digitale og de fine billeder deler han nu med TV-Kalundborgs læsere.

I denne billedserie er der fokus på havneområdet i Kalundborg.

Se bl.a. billeder hvor Kalundborg stadigvæk havde både en silo på vesthavnen og en silo der hvor Føtex er bygget i dag. Billeder viser også den nu tidligere Svovlsyrefabrik og både JKL-færgerne og DSB-færgerne til Århus.

Prinsessebroen, - gangbroen der forbandt perronen på Kalundborg Station med færgerne kan også ses på flere billeder og en stor del af havneområdet er bar mark, i dag er alt bebygget.

Nyd de gamle billeder som Sven Petersen står bag.

Del