Billedserie: Hårdtslående prinser og prinsesser

Efter fastelavnsgudstjeneste i Vor Frue Kirke, valfartede børn og voksne til gården på Kalundborg Museum for at slå katten af tønden.

Billedserie: Hårdtslående prinser og prinsesser
Mange børn og voksne var søndag eftermiddag mødt op i gården på Kalundborg Museum for at slå katten af tønden. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Søndag eftermiddag vrimlede Højbyen med feer, trolde, Spiderman, cowboys og en enkelt fange på ledsaget udgang, da Vor Frue Kirke og Kalundborg Museum inviterede børn i alle aldre til den traditionsrige fastelavnsgudstjeneste i kirken med efterfølgende tøndeslagning i museumsgården.

Efter fastelavnsgudstjeneste i Vor Frue Kirke, valfartede børn og voksne til gården på Kalundborg Museum for at slå katten af tønden.

Her var der ophængt fem fastelavnstønder, inddelt i aldersgrupper. Efter velkomst af middelalderarkæolog Martin Pavón fra Museum Vestsjælland blev køllerne svunget mod tønderne.

”I år er det 49. gang i træk vi afvikler fastelavn her i museumsgården, det vil sige, at vi til næste år har 50-års jubilæum med det her arrangement, og vi er faktisk Danmarks ældste, så til næste år bliver arrangementet endnu større og med store præmier,” sagde Martin Pavón i sin velkomst til de mange børn og voksne som var mødt op.

Tønderne blev hurtigt slået ned og blandt de mange kattedronninger og konger var der et par hårdtslående brødre August og Valdemar. August blev kattekonge i sin aldersklasse mens Valdemar gjorde rent borg og blev både kattedronning og kattekonge i sin aldersklasse.

Ruth Jetoft, som ved flere lejligheder har spillet Ingeborg, datter af Kalundborgs grundlægger Esbern Snare, og Martin Pavón var dommere og skulle finde bedste udklædning. Den tilfaldt ’Den siametiske fastelavnsbog’.

Vor Frue Kirke sørgede for varm kaffe og kakao til alle, voksne som børn. Og så var der selvfølgelig slikposer til alle børn.

Del