Billedserie: Håber på mildhed fra vejrguderne til ’Sommer i Tyrol’

Der venter publikum en rigtig flot forestilling med masser af gode grin og skøn sang.

Billedserie: Håber på mildhed fra vejrguderne til ’Sommer i Tyrol’
Mens Leopold spilles af Mikkel Nielsen, der har været aktiv i teater siden han var dreng midt i ´00’erne, er det Karoline Lindager Larsen har den store rolle som kroejeren Josepha Vogelhuber. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Gryden på Møllebakken i Kalundborg er omdannet til et lille alpeland med flotte kulisser til årets byspil Sommer i Tyrol. Alt er klar til premiere fredag aften, hvor arrangørerne håber, at vejrguderne ser med milde øjne på den flotte forestilling.

Ja, Ja nu kommer jeg… Fredag den 18. august 2023 har KAT, Kalundborg Amatør Teater, premiere på året Byspil/friluftforestilling i Gryden på Møllebakken, hvor KAT puster støvet af en kendt og elsket operette, nemlig Sommer i Tyrol.

Der er i disse dage ekstra travlhed i Gryden, så alle forberedelser er klar, til premieren fredag. I aften torsdag er der generalprøve og onsdag aften blev de sidste detaljer pudset af hvor alle amatørskuespillerne var iført deres flotte kostumer og der var lyd og lys på scenen.

”Det går rigtigt godt, det er kun meget få justeringer der skal foretages, så er vi helt klar,” fortæller Klaus Ødegaard, som er instruktør på Sommer i Tyrol onsdag aften.

Sommer i Tyrol er historien om kroen “Den hvide hest”, som overtjeneren Leopold styrer effektivt. Kun kærligheden giver Leopold problemer. Han er håbløst forelsket i ejeren, Josepha, som desværre er mere optaget af forretningen. Et nyt hold turister ankommer til kroen og med dem en masse fortrædeligheder, forviklinger og romancer. Kejser Franz Joseph ankommer uventet til kroen, og ikke mindst ved hans mellemkomst ender alt lykkeligt. 

Så der venter publikum en rigtig flot forestilling med masser af gode grin og skøn sang.

En friluftsopsætning som Sommer i Tyrol kræver rigtig mange aktive medvirkende, Årets byspil i Kalundborg har mere end 70 aktive foran og bagved scenen.

Rollebesætningen er et godt mix af øvede og nye kræfter. Blandt andet spilles den unge tjenerelev Micki af den kun 11-årige August Ødegaard. Mens Leopold spilles af Mikkel Nielsen, der har været aktiv i teater siden han var dreng midt i ´00’erne. Karoline Lindager Larsen har den store rolle som kroejeren Josepha Vogelhuber. Foruden Karolines store engagement i KAT, er hun også sanger i det lokale orkester Al Dente.

Det er Rikke Skovgaard som har designet de flotte kulisser, Jakob Hedeboe har stået i spidsen for byggeholdet, Gitte Overbjerg har taget sig af sang og musik mens det er Heidi Lillevang som har stået for koreografien. Klaus Ødegaard er instruktør på Sommer i Tyrol.

KAT har forestillinger i Gryden på Møllebakken:
Fredag den 18. August kl 20:00
Lørdag den 19. August kl 20:00
Søndag den 20. August kl 15:00
Fredag den 25. August kl 20:00
Lørdag den 26. August kl 15:00

Billetter købes ved indgangen eller på hjemmesiden https://kat-kalundborg.dk/

Del