Billedserie: Flydebroer fjernes fra vesthavnen

De seks flydebroer er hver 20 meter lange og vejer omkring 22 tons stykket.

Billedserie: Flydebroer fjernes fra vesthavnen

Af Jens Nielsen

Entreprenøren er godt i gang med nedrivningen af de såkaldte ydre værker i Kalundborg Vesthavn. Dvs. Langebro og estakatet. Onsdag blev seks flydebroer fjernet.

Den sidste etape i renovering og ombygning af den gamle vesthavn og havneparken har været i gang et stykke tid, bl.a. er hele stålkonstruktionen til den nye Skibbro færdig og entreprenøren er godt i gang med nedrivning af Langebro og Estakatet samt at fjerne flydebroerne.

Og netop de seks flydebroer blev onsdag taget op ad vandet og lagt i depot.

Det er MT Højgaard, som er hovedentreprenør på opgaven, der med hjælp fra en stor mobilkran og flere store lastbiler, stod for opgaven.

”Lige nu skal flydebroerne ikke anvendes, derfor tager vi dem op, renser dem og lægger dem i depot på en plads i Havnsø, men de fejler ikke noget og kan måske på et tidspunkt bruges i en af de andre havne i Kalundborg Kommune,” fortæller havnefoged Michael Høy fra Kalundborg Kommune.

De seks flydebroer er hver 20 meter lange og vejer omkring 22 tons stykket.

Projektet med den gamle Vesthavn omfatter opførelsen af de ydre værker i form af en fornyelse af de eksisterende broer og estakader, en ny Skibbro og bro mod syd, samt en bølgeskærm ud for den nye indsejling til havnebassinet.

Der vil blive bygget af én omgang, hvilket også inkluderer sommerperioden, og byggearbejdet vil uundgåeligt påvirke aktiviteter i havneparken og i havnebassinet.

Brugerne af havneparken kan bl.a. glæde sig til en ny badezone, en kajakpolozone og en skøn, bred ny skibbro med plads til hygge og solbadning.

I følge tidsplanen regner Kalundborg Kommune med at være færdig omkring den 1. august 2023.

Del