Billedserie: Flot og farverig Pride gennem Kalundborg

Kalundborg Pride blev gennemført samtidig med, at Kalundborg Kommune på deres sidste kommunalbestyrelsesmøde enstemmigt har vedtaget en mangfoldighedspolitik.

Billedserie: Flot og farverig Pride gennem Kalundborg
Kalundborg Pride startede ved Meny Kalundborg og bevægede sig gennem gaderne i Kalundborg. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

LGBT+ Ungegruppe Vestsjælland (LUV) gennemførte lørdag den første Pride i Kalundborg nogensinde. Grundet det dårlige vejr måtte Priden flyttes fra havneparken til lokalerne hos Ung Kalundborg.

De mange deltagere til den første Pride i Kalundborg nogensinde mødtes ved Meny Kalundborg som sørgede for kaffe og kage inden Priden i samlet trop gik fra Meny, ad Holbækvej, gennem Kordilgade, Klosterparkvej og til Ung Kalundborgs lokaler på Skovbrynet i Kalundborg. En begivenhed der fejrede kærlighed, mangfoldighed og inklusion.

Kalundborg Pride er tænkt som en mulighed for at tale om især unges trivsel. Homoseksualitet og transkønnethed findes og er fakta, hvordan undgår vi chikane og fremmer menneskerettigheder, gensidig respekt og anerkendelse. Ingen fortjener nedgørende tilråb, mobning og had kriminalitet. Slet ikke børn og unge,” har Pylle Quaade, der er idémager bag LGBT+ Ungegruppe Vestsjælland, tidligere udtalt.

Kalundborg Pride blev gennemført samtidig med, at Kalundborg Kommune på deres sidste kommunalbestyrelsesmøde enstemmigt har vedtaget en mangfoldighedspolitik. Og netop kommunens mangfoldighedspolitik tog borgmester Martin Damm (V) udgangspunkt i da han talte til Priden.

”For mange år siden var det menneskelige ideal at vi alle var ligesom Barbie og Ken, men de er støbt i en form og det ville jo være noget trist hvis mennesker var helt ens alle sammen. Vi er heldigvis ret forskellige og det har vi jo ret til at være og det er jo egentligt det livet handler om og det er dagen i dag jo også med til at sætte fokus på, at vi har faktisk plads til alle,” sagde Martin Damm, og fortsatte, ”Vi er til for alle og det må vi så prøve at indrette os efter. Det kræver lidt træning inden det når ud i alle kroge, men det er det vi enstemmigt i kommunalbestyrelsen har sagt, det er sådan vi gerne vil møde borgerne.”

Esben Hansen (S) kommunalbestyrelsesmedlem og næstformand for Kultur- og Fritidsudvalget var også blandt talerne, og han sagde bl.a.

Retten til forskellighed og frisind er ikke noget, der kommer af sig selv. Gennem flere generationer har grupper i vores samfund kæmpet en kamp for at blive accepteret for dem de er, leve med dem de har lyst og kærlighed til, være den og dem man har lyst til. Vi er kommet et stykke vej, men vi skal videre. Vi skal være et samfund, der med rette bryster os af frisind og frihed – giver muligheder for fællesskaber og den enkelte og holder et vågent øje til de lommer i samfundet som vil rive ned og ødelægge og ensrette os som mennesker – for de sidste er der også.

Kalundborg Pride bød også på musik, dans og debat, bl.a. deltog Karla Rosalina i debatten. Hun er regnbuebarn og har tre mødre og en far. Hun er kendt fra TV-serien Karla har fire forældre.

Pylle Quaade håber, at Priden kan blive en tilbagevendende begivenhed i Kalundborg.

Del