Billedserie: Flere hundrede til World Diabetes Day

Formålet med dagen var at sætte fokus på sundhed samt forebyggelse af diabetes

Billedserie: Flere hundrede til World Diabetes Day
Flere hundrede børn og voksne var søndag mødt op på Klostertorvet for at deltage i de mange aktiviteter til World Diabetes Day. Foto: Jens Nielsen

Tekst og foto af Jens Nielsen

Novo Nordisk markerede i dag World Diabetes Day i Kalundborg, bl.a. med et motionsløb med godt 500 deltagere, og underholdning med Motor Mille for de yngste.

Hvert år d. 14. november markerer Novo Nordisk World Diabetes Day i Kalundborg. I år var det 10. gang dagen blev markeret. Traditionen tro var der arrangeret et motionsløb i samarbejde med KIF, med ruter på både fem og 10 km. og i år var feltet på godt 500 deltagere, fordelt på både voksne og børn og både for dem der ville løbe og for dem som ville gå.

Alle pengene for at deltage i motionsløbet går ubeskåret til Solglimt i Odsherred, der er et hjem for børn og unge med diabetes.

På Klostertorvet var det store telt, som ved tidligere lejligheder har markerer dagen, skiftet ud med hyggelige boder fordelt rundt om på torvet så alle dagens aktiviteter blev afviklet undendørs.

Her var der masser af inspiration til et sundt liv, bl.a. var der smagsprøver fra Ubberup Højskole, Diabetesforeningen delte ud af gode råd, Kalundborg Kommune var repræsenteret ved både tandplejen og de nye sundhedsformidlere og der kunne smages på velsmagende grøntsags juice, og generelt kunne man blive inspireret til en sundere livsstil. 

Danseshow med Motor Mille

Inden de mange motionsløbere blev sendt afsted, var de mindste inviteret til underholdning med DR Ramasjangs seje pige med de karakteristiske fletninger, Motor Mille, som lavede et fantastisk show fyldt med dans, musik, sjov og ballade

Fakta om diabetes

  • På verdensplan lever mere end 463 millioner voksne (20-79 år) med diabetes, og dette tal forventes at stige til 700 millioner i 20451.
  • 1 ud af 2 voksne med diabetes er udiagnosticeret. Størstedelen har type 2 diabetes.
  • 1 uf af 5 mennesker med diabetes er over 65 år gamle
  • 1 ud af 6 fødende (svarende til cirka 20 mio.) er påvirkede af forhøjet blodsukker under graviditeten.

Formålet med dagen var at sætte fokus på sundhed samt forebyggelse af diabetes.

Del