Billedserie: Eventyrlige Røsnæs

Via kort og GPS indbygget i app’en ’Natureventyr’ går deltagerne fra kapitel til kapitel, og undervejs bliver børnene inddraget i fortællingen gennem spørgsmål og sjove udfordringer, der skal løses.

Billedserie: Eventyrlige Røsnæs Mange børn og voksne var mødt op for at få en eventyrlig lørdag på Røsnæs. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Rigtigt mange børn og voksne ville være med til en eventyrlig lørdag formiddag ved Vindekilde på Røsnæs, da Kalundborg Kommune lancerede det andet af sine to natureventyr, som foregår via en app på telefonen.

Kalundborg Kommune har indgået et samarbejde med app’en Natureventyr, så man nu kan tage på gratis eventyr langs børnevenlige ruter to forskellige steder i Kalundborgs smukke natur. Den første rute i Klosterskoven blev lanceret tidligere på året og lørdag var det så ruten på Røsnæs som skulle præsenteres for publikum.

”Vi vil gerne vise vores natureventyrruter frem for publikum, så det er dejligt, at så mange er mødt frem,” sagde Belinda Buch Andersen, projektleder for Bevæg dig for livet i Kalundborg Kommune, og hun fortsatte,

”Vi har nu været en ’Bevæg dig for livet’ kommune i et års tid og vi har prøvet at lave forskellige tiltag for forskellige målgrupper for at være aktiv, og det her er en af dem, så dejligt at se så mange.”

Herefter blev børn og voksne sendt afsted på eventyr med deres telefoner.

Eventyret udspiller sig ved Vindekilde på Røsnæs. Her kan man opleve eventyret om drengen Martin, som tager ind i det magiske land Vindekilde for at drikke af den magiske kilde, som har helbredende kræfter. Undervejs får han følgeskab af en venlig hugorm, og sammen må de klare den svære rejse ind til kilden, som bevogtes af en stor og farlig kæmpe.

Eventyrene er skrevet, så de tager udgangspunkt i de ting, som børnene kan opleve langs ruterne. Derfor har hvert område også sit helt eget unikke eventyr med sjove udfordringer for børnene undervejs.

Ruten er to kilometer lang og foregår i kuperet terræn, så den egner sig ikke til klapvogne og gangbesværede, og godt fortøj er en fordel.

Via kort og GPS indbygget i app’en ’Natureventyr’ går deltagerne fra kapitel til kapitel, og undervejs bliver børnene inddraget i fortællingen gennem spørgsmål og sjove udfordringer, der skal løses.

En af de familier som var på eventyr på Røsnæs, var Anne og Jonas Bang Julin fra Kalundborg, sammen med børnene Lasse og Emil.

”Vi har prøvet ’Natureventyr’ andre steder i landet og det fungerer rigtigt godt, det er en god måde at komme ud i naturen på med børnene,” fortæller Anne Bang Julin, og hendes mand Jonas supplerer, ”Det er også en god måde at lære området at kende på hvis man ikke har været her i forvejen.”

Turen går bl.a. helt ned på stranden hvor der skal bygges at tårn af sten, og så er det ellers videre op ad bakkerne.

”Vent lige lidt, jeg skal lige tage et billede til Instagram,” siger en af de større piger som er med på turen, mens en dreng som er gået lidt i forvejen råber, ”Her ligger en klump Nutella,” da han passerer en helt nylavet kokasse.

Efter de to kilometer rundt på Røsnæs med bl.a. besøg ved Vindekilden, så var der diplomer til alle deltagere og der blev serveret lidt mad og drikke ved Café Edderfuglen.

Mere om app’en

Eventyrene og ruterne i app’en er målrettet børn i alderen 4-9 år, og de gør det nemt og sjovt for børn og deres voksne at gå på opdagelse i kommunens spændende naturområder.

Hent app’en “Natureventyr” gratis til både IOS og Android.

Der findes også et 'natureventyr' i Klosterskoven i Kalundborg.

Se mere - klik her

Del