Billedserie: 'Er det rigtige fisk eller er de falske'

Billedserie: 'Er det rigtige fisk eller er de falske'

Tekst og foto af Jens Nielsen

Omkring 40 elever fra Tømmerup Friskole var i dag på besøg hos fritidsfiskerne fra foreningen Asnæsbroen på Gisseløre i Kalundborg, for at høre om fiskeri.

Eleverne fra 1. og 3. klasse på Tømmerup Friskole har haft en anderledes skoleuge hvor der er blevet arbejdet med begreberne, livsduelighed, bæredygtighed og verdensborgerskab.

”Er det rigtige fisk eller er de falske,” spørger en af drengene da Willy Stig Andersen fra Asnæsbroen viser dem vasken som er fyldt med sild.

”Med besøget vil vi gerne vise børnene, at på trods af forskelligheder kan man samles om en fælles interesse, som fx her hos Asnæsbroen, og blive fritidsfisker, hvor man ud over fiskeriet også har stort fokus på miljøet,” siger Bettina Mia Nielsen fra Tømmerup Friskole.

”Hvad tror i det er,” spørger Willy Stig Andersen og svaret kommer hurtigt, ”det er fisk,” og efter et par forsøg mere, er der en af eleverne som ved at der er tale om sild.

Willy Stig Andersen skar hovedet af sildene, flåede indvoldene ud og fileterede sildene, som senere skulle steges så eleverne kunne få en smagsprøve.

Selv om sildene var meget populære blandt eleverne, så blev de også undervist i hvilke fisk der lever i danske farvande, fiskeredskaber og der blev også samlet affald på Gisseløre.

Del