Billedserie: Det bliver megastort i mere end en forstand

Der er tre fantastiske dage i vente. Benhårde konkurrencer og en lang række publikumsvenlige events løber af stablen, når DM i Skills åbner den 28. april i Høng.

Billedserie: Det bliver megastort i mere end en forstand Overalt i de store telte er der aktivitet for at blive klar til åbning af DM i Skills 2022 på torsdag morgen. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Kom til DM i Skills og se 290 af Danmarks absolut dygtigste, unge lærlinge konkurrere om at blive en af de 49 nye danmarksmestre inden for netop deres fag – det bliver megastort i mere end en forstand.

Der er tre fantastiske dage i vente. Benhårde konkurrencer og en lang række publikumsvenlige events løber af stablen, når DM i Skills åbner den 28. april i Høng.

Arrangørerne forventer 50.000 besøgende i løbet af de tre dage, og man kan blandt andet glæde sig til en flot åbningsceremoni, med blandt andre undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil. Der bliver afviklet Skills Stafet for folkeskoleelever, der vil være områder med ”prøv, mærk og føl” et fag, uddeling af arbejdsmiljøpris og ikke mindst selve konkurrencerne, hvor Danmarks dygtigste talenter vil vise deres ypperste skills inden for håndværk, industri og service.
Lørdag eftermiddag er der afslutningsceremoni, hvor alle de nye danmarksmestre kåres af Poul Nyrup Rasmussen.

Sidst i marts måned gik forberedelserne i gang med at etablere selve pladsen ved siden af Hønghallen. Her er der opstillet 18.000 kvadratmeter telte på 2669 gulvplader. 

Der er rullet 1400 meter vandledning ud, 17,5 km. kabel og der er opstillet syv store generatorer som sikrer strøm til det store arrangement.

48 oliefyr skal sikre, at der konstant er mindst 20 grader varmt i de store telte.

Og det bliver megastort på alle måder. I de store telte findes der både store lastbiler, gravemaskiner, store maskiner til metalindustrien, bagerne har opstillet alt hvad der hører et moderne bageri til, og sådan er det hele vejen rundt på de mange stande hvor der skal dystes om at blive danmarks bedste, der er på ingen måde sparet på noget.

Har man bare den mindste interesse i de mange forskellige håndværksfag, ja så skal man lægge vejen forbi DM i Skills 2022 i Høng torsdag, fredag eller lørdag, der er gratis adgang og masser af parkeringspladser, som der er skiltet til helt ude fra hovedvejen.

Se programmet, klik her

Del