Billedserie: Det blev en kæmpe succes

Sociale medier svømmer over med glade billeder fra dagen og med masser af tilkendegivelser om hvor godt det var arrangeret, og hvor god stemningen den var.

Billedserie: Det blev en kæmpe succes

Af Jens Nielsen

Kalundborg viste sig fra sin bedste side da der 2. pinsedag blev afholdt Royal Run i hele midtbyen. De sociale medier svømmer over med flotte billeder og mange tilkendegivelser om en god dag.

Store dele af Danmark var 2. pinsedag malet i Royal Run-blå, da et totalt udsolgt Royal Run for sjette gang løb af stablen i årets værtsbyer Fredericia, Brønderslev, Aarhus, Kalundborg og København/Frederiksberg.

Med intet mindre end 95.330 tilmeldte satte Royal Run ny rekord for danskernes opbakning til det royale motionsevent, der for første gang var med deltagelse af Danmarks nye Kongepar. I Kalundborg var det H.M. Dronning Mary, som kastede glans over arrangementet.

I Kalundborg var alle 10.000 billetter udsolgt på bare få dage, og byen levede helt op til forventningerne til en kæmpe folkefest.

Sociale medier svømmer over med glade billeder fra dagen og med masser af tilkendegivelser om hvor godt det var arrangeret, og hvor god stemningen den var. Det blev en kæmpe succes for Kalundborg, som viste sig fra sin allerbedste side.

Det var ikke kun de mange deltagere som skabte liv i midtbyen, der var også arrangeret aktiviteter for såvel børn, som dem der ville høre musik og der var mange muligheder for at få stillet sult og tørst. Og så var de mange tilskuere med til at skabe folkefesten. De mange deltagere blev klappet rundt på det meste af løberuterne.

I Kalundborg Havnepark var området omdannet til et kæmpe aktivitetsområde for børn og det trak rigtigt mange børnefamilier til. Det var Vores Kalundborg og Kalundborg Biblioteker som stod for den aktivitet.

På Møllebakken var styregruppen bag Kalundborg Rock’er klar med en minifestival med både DJ og levende musik. Samtidig blev der budt  på den flotteste udsigt over byen.

Også byens restauranter og caféer havde travlt med at servere mad og drikke, og på Klostertorvet blev der budt på streetfood fra alverdens lande.

Værtshuset Kontoret havde også et særligt tilbud til H.M. Dronning Mary. På et skilt hængt op udenfor stod der ’Mary de har fri bar på Kontoret’, og efter en tur op over Møllebakken kunne det nok have været godt med en kølig fadøl, men det var der ikke tid til i programmet for den kongelige deltager.

Udover et kæmpe arbejde af Kalundborg Kommune, så var det 5 Tårns Motion som stod for selve afviklingen af de tre løberuter i Kalundborg. I alt 250 frivillige fik dagen til at  blive en stor succes.

Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet – et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik - der har som ambition at få flere danskere til at bevæge sig. Danmark skal være verdens mest idrætsaktive nation. Målet er, at 75% af befolkningen skal være i 2025 – og 50% medlem af en forening.

40 procent af deltagerne ved årets Royal Run havde ved tilmeldingen angivet, at de havde deltaget før, mens 30 procent af de tilmeldte aldrig havde deltaget i et motionsløb før.

Billedserie: Møllebakken overraskede H.M. Dronning Mary

Del