Billedserie: Der var bid

En af dem som var heldig og havde fået bid var 6-årige Lukas, han havde fanget en stor skrubbe, og flere af de andre deltagere i dagens fiskeri havde også fået bid.

Billedserie: Der var bid
Mange børn, forældre og bedsteforældre var mødt i Kalundborg Havnepark tirsdag for at fiske. Foto: Jens Nielsen

Tekst og foto af Jens Nielsen

Traditionen tro byder Fishing Zealand alle, især børn og unge, velkommen til at prøve lystfiskeri i efterårsferien. Tirsdag var børn, forældre og bedsteforældre mødt op på havnen i Kalundborg for at prøve lykken, og der var bid.

På en kold og blæsende tirsdag i efterårsferien var rigtigt mange mødt op i havneparken i Kalundborg for at prøve at fiske. 

Det var Fishing Zealand som stod bag arrangementerne i efterårsferien.

I Kalundborg Havn findes der overraskende mange forskellige fiskearter. Flere af dem er ganske underholdende at fange og smager desuden godt, oplyser Fishing Zealand. Det er dog ikke ligegyldigt, hvordan og med hvad man fisker, så tirsdag var der gode muligheder for at få hjælp og instruktion.

”Vi fisker med børsteorm og det er mest fladfisk, dvs. skrubbe og rødspætte, som man fanger nu, og måske en enkelt torsk,” fortæller Mikael Tange fra Fishing Zealand, mens han gjorde fiskestænger klar til de mange børn og unge som ville prøve lykken.

En af dem som var heldig og havde fået bid var 6-årige Lukas, han havde fanget en stor skrubbe, og flere af de andre deltagere i dagens fiskeri havde også fået bid.

Kystfiskeri efter fladfisk for hele familien på Reersø.

Den 22. oktober er det muligt at komme på fisketur med erfarne fiskeguider på Reersø, hvor alle er velkomne.

Halvøen Reersø gemmer på en lang række spændende og varierede muligheder for at fiske. I efteråret er der flere af pladserne, som ovenikøbet kan byde på et både godt og underholdende fiskeri efter fladfisk.

Hvis man kunne tænke sig selv at prøve dette fiskeri, så er der mulighed for at deltage på en guidet tur lørdag d. 22. oktober i tidsrummet kl. 0900 - 1400, hvor dygtige og lokalkendte medlemmer fra Gørlev Sportsfiskerforening står klar til at hjælpe.

Mødestedet er Reersø Havn ved Havnekontoret kl. 09.00, hvor der ud fra det aktuelle vejrbillede besluttes, hvor dagens fiskeri skal foregå. Herefter er der hygge og fiskeri frem til kl. 1400

Fiskeoplevelsen er omdrejningspunktet for denne dag, men det handler også om at komme ud i naturen, opleve efteråret og hygge sig, mens man venter på at fisken skal bide.

Arrangementet er gratis og henvender sig særligt til børn og unge, men voksne er naturligvis også velkomne. Husk endelig praktisk påklædning og fodtøj, som kan matche det omskiftelige efterårsvejr. Er man mellem 18 år og pensionsalderen, skal man huske at indløse det statslige Fisketegn. Unge over 13 år, kan deltage på egen hånd.

Tilmelding til sa@avos.dk 

Del