Billedserie: Blæst og regn blev skyllet ned med Røsnæs vin

Selv om vinløbet blev en både blæsende, kold og våd omgang, var humøret højt hos deltagerne. 

Billedserie: Blæst og regn blev skyllet ned med Røsnæs vin
Vinløbet havde start og mål på Dyrehøj Vingård. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Der var masser af smagsprøver på spændende Røsnæsvine, da de fire vingårde på Røsnæs, Kongstrup Vingaard, Stub Vingaard, Dyrehøj Vingaard og Røsnæs Vingård sammen med løbeklubben 5 Tårns Motion lørdag afviklede Røsnæs Vinløbet. I øvrigt for 3. gang.

lørdag formiddag gik starten for omkring 80 motionister til Vinløbet, som havde start og mål på Dyrehøj Vingård og med 5 Tårns Motion som arrangør.

Deltagerne havde på forhånd valgt om de ville løbe 9 km, 12 km. eller en halvmarathon.

Første depot på turen var ved den nyeste og mindste vingård på Røsnæs, Kongstrup Vingaard, som er ejet af Morten Olsen og Bonnie Petersen. Kongstrup Vingård, beliggende på nordsiden af Røsnæs har en unik udsigt over hele Sejerø bugten.

Vingården har 2000 vinstokke og deltagerne i Vinløbet kunne smage vingårdens allerførste hvidvin, årgang 2023.

Herefter løb eller gik deltagerne videre til Vintårnet hos Stub Vingård på Skambækvej. Her kunne der smages på vingårdens rosévin Pink Pony, som faldt i god smag hos motionisterne. Kroppens depoter kunne selvfølgelig også forsynes med vand/saft og lidt sødt til løbekroppen.

Deltagerne løb eller gik herefter retur til Dyrehøj Vingård hvor der ventede mere vinsmagning, og dem som havde valgt de lange ruter kunne også smage vin på Røsnæs Vingård, der ligger yderst på Røsnæs på Hejrevej tæt på sommerhusområdet ved Helles Klint.

Selv om vinløbet blev en både blæsende, kold og våd omgang, var humøret højt hos deltagerne. 

Del