Billedserie: Åbent Hus på brandstationen blev et kæmpe hit

Med den interesse for brandvæsenet er det nok ikke sidste gang, at Vestsjællands Brandvæsen inviterer indenfor.

Billedserie: Åbent Hus på brandstationen blev et kæmpe hit
Flere hundrede børn og voksne lagde vejen forbi brandstationen i Kalundborg søndag eftermiddag. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Flere hundrede børn og voksne lagde søndag eftermiddag vejen forbi brandstationen i Kalundborg, da Vestsjællands Brandvæsen inviterede til Åbent Hus.

Der er nok ingen tvivl om, at stationsleder Per Hasselbalch og hans brandmandskollegaer blev noget overrasket over det store ryk ind af børn og voksne da der søndag eftermiddag var inviteret til Åbent Hus hvor alle interesserede kunne opleve stationens mange brandbiler og det spændende udstyr som brandstationen råder over, lige fra hurtiggående redningsbåde til frigørelsesværktøj og kemikaliedragter.

”De første var her godt en halv time før vi egentligt åbnede, vi er meget overrasket over fremmødet,” fortæller Per Hasselbalch. 

Et af de store hit var helt klart, at få lov til at sprøjte med vand, her var køen ekstra lang. Det var den også til de gratis pølser som Beredskabsforbundet var sponsor for og som de frivillige under Vestsjællands Brandvæsen stod for at grille.

 

Bliv brandmand

Vestsjællands Brandvæsen håber med Åbent Hus-arrangementet, at nogle af de mange besøgende kunne få lyst til at blive brandmænd, et deltidsjob som er for både mænd og kvinder. Der var i hvert fald ingen tvivl om, at de mange børn var klar til at hoppe i uniformen, men de må lige vente nogle år, men alle børn fik udleveret en flot rød hjelm.

Hvis man ikke har mulighed for at blive deltids brandmand, kan man melde sig til det frivillige beredskab som assisterer ved store indsatser, sørger for forplejning, førstehjælp og bemanding af sanitetstraileren hvor brandmændene kan gå i bad og få rent tøj på direkte på brandstedet.

Med den interesse for brandvæsenet er det nok ikke sidste gang, at Vestsjællands Brandvæsen inviterer indenfor.

Del