Billedserie: 1000 mand til Turn Around på Kalundborg Refinery

I forbindelse med den store Turn Around skal der udføres i alt 80.000 timers arbejde, dertil kommer ca. 20 store og små modifikationsprojekter, der skal sættes i drift, de udgør i alt ca. 10.000 timer.

Billedserie: 1000 mand til Turn Around på Kalundborg Refinery
Omkring 1000 mand er i øjeblikket i gang med et stort vedligeholdelsesarbejde på Kalundborg Refinery. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Et kæmpe vedligeholdelsesarbejde, en såkaldt Turn Around, på Kalundborg Refinery i Kalundborg kræver ikke mindre end 1000 mand. Store dele af raffinaderiet er lukket ned i tre uger.

Hver fjerde år skal trykbærende udstyr adskilles og kontrolleres. Det er et myndighedskrav, og sådan er det også på Kalundborg Refinery, hvor man lige nu er i gang med et stort vedligeholdelsesarbejde, der kræver ikke mindre end 900 eksterne håndværkere samt godt 100 af raffinaderiets egne folk, der arbejder 12 timer om dagen, seks af ugens dage.

Nedlukningen er den første siden Klesch Group overtog raffinaderiet i Kalundborg den 1. januar i år.

”Driftsorganisationen har udført en vellykket nedlukning og klargøring af anlæggene. Alle har arbejdet hårdt, og det har betydet, at vi én dag tidligere end planlagt er begyndt adskillelsen af udstyret,” fortæller Finn Høgholm Jonassen, der er driftsansvarlig i forbindelse med nedlukningen, og fortsætter,

”Denne gang har vi også haft hjælp til nedlukningen af syv kollegaer fra vores søsterraffinaderi i Heide i Tyskland, og det er gået rigtig godt, de har lært noget nyt, men det har vi også.”

I forbindelse med den store Turn Around skal der udføres i alt 80.000 timers arbejde, dertil kommer ca. 20 store og små modifikationsprojekter, der skal sættes i drift, de udgør i alt ca. 10.000 timer.

For at kunne udføre så stor en opgave er en del af de 900 håndværkere hentet fra udlandet. Der er f.eks. et italiensk firma, der har fået et af de store job med at adskille en lang række af varmevekslere, som køres til en vaskeplads og spules, inden det hele inspiceres og godkendes, og kan samles igen.

Det italienske firma har flere gange tidligere arbejdet på raffinaderiet i Kalundborg.

Sikkerhed

Med 1000 mand, masser af kraner og maskiner kan der nemt ske et uheld, hvis ikke der hele tiden er fokus på sikkerheden. Hos Kalundborg Refinery har sikkerhed højeste prioritet.

”Alle interne såvel som eksterne deltagere har brugt de seneste uger på at forberede sig så godt som muligt, og det er nu, at vi skal se resultaterne af al den gode forberedelse. Hele formålet med TA2022 er at sikre en optimal og sikker drift af anlæggene frem mod den næste Turn Around. Men lige nu og her er vores største mål at gennemføre alt dette arbejde, uden at nogen kommer til skade, og her er vi afhængige af, at alle gør deres bedste til, at vi lykkes,” fortæller Claus S. Koch, Turn Around Manager, Kalundborg Refinery.

De 900 eksterne håndværkere, der arbejder på raffinaderiet, har været igennem et to timer langt sikkerhedskursus, og overalt på pladsen bliver medarbejderne hele tiden gjort opmærksomme på ’Safety first’.

Uden mad og drikke

De mange håndværkere går ikke langt uden mad og drikke, og for flere af de kontrakter, der er indgået, leverer Kalundborg Refinery hver dag en sandwich. Det betyder, at raffinaderiets køkken hver dag laver 960 sandwich, 800 til dagholdet og 160 til de medarbejdere, som arbejder om natten.

Raffinaderiet skal være tilbage i drift igen d. 1. november, oplyser Kalundborg Refinery.

Del