Billedeserie: Børnene tændte bålet

Faktisk havde så mange fundet vej til Loch Ness, at TGU Støtteforening hurtigt kunne melde udsolgt og måtte hente ekstra forsyninger.

Billedeserie: Børnene tændte bålet Mange var samlet ved det store bål til Sank Hans i Loch Ness i Spangsbro torsdag aften. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Det var de mange børn som med fakler sørgede for at det kæmpe Sankt Hans bål i Spangsbro/Tømmerup blev tændt torsdag aften i overværelse af rigtigt mange voksne. 

Naturperlen Loch Ness i Spangsbro var fyldt med børn og voksne i det flotte Sank Hans vejr torsdag aften. Ved alle de opstillede borde sad familie og venner og nød den medbragte mad eller pølserne fra TGU Støtteforening mens andefuglene lige så de mange gæster an.

Faktisk havde så mange fundet vej til Loch Ness, at TGU Støtteforening hurtigt kunne melde udsolgt og måtte hente ekstra forsyninger.

”Vi har købt noget mere øl og flere pølser end sidste gang, alligevel måtte vi melde udsolgt ret tidligt, så vi har haft en stafet i brugsen for at hente nye forsyninger, men her er godt nok også mange mennesker,” fortalte Hans Fredsgaard fra TGU Støtteforening inden det store bål skulle tændes.

Bålet, som traditionen tro var placeret på den store mark bag ved boldbanerne ved Tømmeruphallen, var i år kæmpestort, men de mange børn som var med til Sank Hans fik hver udleveret en fakkel og ilden fik hurtigt fat da de mange børn og unge kastede deres fakler ind i bålet.

Båltale var der ikke noget af i Loch Ness, sognepræst Birgitte Saltorp havde meldt afbud grundet sygdom og det var ikke lykkedes at finde en afløser.

Da bålet var blevet tændt, blev midsommervisen sunget mens solen gik ned over markerne. En flot Sankthansaften i et vejr som der er langt imellem.

Del