Billeder og video: Flot fejring af 75-års jubilæum

Størst opmærksomhed var der nok lige omkring middag hvor Flyvevåbnet lavet et Flyby med to F-16 jagerfly og efterfølgende en SAR-demonstration i havnen med en af de store redningshelikoptere.

Af Jens Nielsen

Hjemmeværnets 75-års jubilæum blev fejret i Kalundborg lørdag eftermiddag med et kæmpe forsvars- og beredskabsshow i havneparken.

Både Hærhjemmeværn, Flyverhjemmeværn og Marinehjemmeværn havde lørdag eftermiddag inviteret alle interesserede til en festlig fejring af Hjemmeværnets 75-års jubilæum, og det gode vejr trak rigtigt mange mennesker til havneparken, hvor der var masser af oplevelser, ikke bare fra Hjemmeværnet men også fra de mange samarbejdspartnere fra Politi, Vestsjællands Brandvæsen, Beredskabsstyrelsen, Søværnet, Kriminalforsorgen, Midt- & Vestsjællands Politi og Falck.

Størst opmærksomhed var der nok lige omkring middag hvor Flyvevåbnet lavet et Flyby med to F-16 jagerfly og efterfølgende en SAR-demonstration i havnen med en af de store redningshelikoptere. Her blev to personer reddet op i helikopteren og efter en flyvetur rundt om byen blev de to personer firet ned i vandet igen.

Til arrangementet var der også mulighed for at komme ombord på MHV912 HOLGER DANSKE og MHV813 BAUNEN samt Søværnets P521 FREJA, og slæbebåden Svitser Mars hvor man kunne opleve både broen, maskinrummet og de to store motorer som tilsammen yder lige knapt 5000 HK.

Til arrangementet var der også mulighed for at opleve historiens vingesus, som velvilligt bliver formidlet gennem køretøjer og udstyr af DMKF (Dansk Militærhistorisk Køretøjs Forening) og WW2 Tommies.

Et flot arrangement som der var meget stor opbakning til.

Del