Biljagt med 130 km/t i Kalundborg

Hensynsløs kørsel ad bl.a. Klosterparkvej, hvor han passerede et vejbump med op til 130 km/t, så bilen fløj ca. en meter op i luften.

Biljagt med 130 km/t i Kalundborg

Af Jens Nielsen

Der venter en 27-årig mand en stor bøde fra politiet, efter en lang række af overtrædelser af færdselsloven lørdag morgen, hvor manden prøvede at stikke af fra politiet med bl.a. en hastighed på 130 km/t ad Klosterparkvej.

Lørdag morgen kl. 07.36 ønskede en patrulje at foretage en rutinemæssig kontrol af en personbil, der kørte ad Volden i Kalundborg i nordlig retning. Da politiet aktiverede udrykningssignalerne for at bede føreren om standse, valgte føreren i stedet at sætte hastigheden op i et forsøg på at køre fra politiet ad flere veje i den indre del af Kalundborg by.

Kl. 07.39 stoppede biljagten dog, idet føreren kørte ind på Slotsvænget, som endte blindt. Her kunne politiet efterfølgende anholde en 27-årig mand fra Lolland som fører af bilen, hvori der også befandt sig en 16-årig ung mand fra Kalundborg som passager. Politiet anholdt også ham for at sikre hans foreløbige tilstedeværelse, mens politiet undersøgte forholdene især om den 27-årige fører.

Han havde ikke noget kørekort og blev i øvrigt skønnet påvirket af narkotika under kørslen. Bilens nummerplader var afmeldt helt tilbage i 2019 og havde dengang siddet på en bil af et andet mærke end den bil, som de nu var monteret på.

Da der var uklarhed om den 27-åriges adgang til bilen, fik politiet bilen transporteret til et opbevaringssted, mens ejerforholdet på bilen undersøges nærmere.

Den 16-årige passager blev kort efter løsladt og afhentet af sin far, idet hans rolle i sagen var mindre alvorlig end for føreren, der blev sigtet for adskillige overtrædelser af færdselsloven under biljagten. Han blev sigtet for overtrædelse af sin ubetingede vigepligt, kørsel over for rødt lys i to lysregulerede vejkryds samt hensynsløs kørsel ad bl.a. Klosterparkvej, hvor han passerede et vejbump med op til 130 km/t, så bilen fløj ca. en meter op i luften. Bilen endte i modsatte kørebanehalvdel, og føreren var herunder ved at miste herredømmet, men nåede at rette op. Flere gange påkørte føreren også kantsten under sit forsøg på at slippe væk fra politiet.

Den 27-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og blev afhørt til de mange overtrædelser af færdselsloven, inden politiet løslod ham i løbet af formiddagen. Politiet efterforsker nu videre i sagen, og den 27-årige vil på et senere tidspunkt formentlig blive indkaldt til et retsmøde, når sagskomplekset med de mange overtrædelser skal afgøres.

Del