Bil beslaglagt – stoppet to gange samme dag

Bil beslaglagt – stoppet to gange samme dag

Af Jens Nielsen

En 46-årig mand måtte overlade nøglerne til sin bil til politiet efter han var blevet stoppet to gange inden for ganske kort tid søndag eftermiddag.

Søndag eftermiddag kl. 16.35 sigtede politiet en 46-årig mand fra Kalundborg for kørsel uden førerret i en personbil, som politiet havde standset med henblik på rutinemæssig kontrol af fører og køretøj på Rynkevangen i Kalundborg.

I forbindelse med sigtelsen blev den 46-årige oplyst om de gældende regler vedr. beslaglæggelse af et køretøj, såfremt han igen blev afsløret i at være fører trods den manglende førerret. Politiet kunne nemlig konstatere, at det var anden gang inden for de seneste tre år, at den 46-årige fik en sigtelse for den overtrædelse af færdselsloven. Efter endt sagsbehandling forlod politiet stedet.

Under fortsat patruljering i Kalundborg så samme patrulje den 46-åriges bil køre fra det sted, hvor den var blevet standset. Ved en fornyet kontrol af bilen kunne betjentene nu konstatere, at den 46-årige trods oplysningerne om konsekvenserne havde sat sig bag rattet. Politiet gav ham nu den tredje sigtelse for kørsel uden førerret inden for de seneste tre år og gjorde den 46-årige bekendt med, at hans personbil nu blev beslaglagt med henblik på senere konfiskation.

Beslaglæggelsen var den 46-årige ikke enig i og ønskede, at en dommer skal kigge nærmere på grundlaget herfor.

Del