Bibliotek og Borgerservice - samlet under ét tag

Denne forandring er en del af en større plan for at gøre biblioteket og Borgerservice til omdrejningspunktet for en række borgervendte funktioner.

Bibliotek og Borgerservice - samlet under ét tag
Fra marts 2024 bliver det meget nemmere at gæste Borgerservice i Kalundborg. Arkivfoto: Jens Nielsen.

kontakt@tv-kalundborg.dk

Fra marts 2024 bliver det meget nemmere at gæste Borgerservice i Kalundborg. Alt det, som borgerne før skulle flere steder for at finde, samles nu på Kalundborg Bibliotek. Det betyder, at men kun behøver at gå ét sted hen, uanset om det handler om nyt pas, kørekort, brug for en hjælpende hånd med offentlige papirer eller låne en bog. Det skriver Kalundborg Kommune i en pressemeddelelse onsdag.

Denne forandring er en del af en større plan for at gøre biblioteket og Borgerservice til omdrejningspunktet for en række borgervendte funktioner. Biblioteket skal ikke kun være et sted, hvor man låner bøger, men også et sted, hvor man kan møde andre, lære nye ting, og få hjælp til det, man har brug for. Det oplyser Kalundborg Kommune i en pressemeddelelse. 

Vi er her for at hjælpe dig

Jane Hald Christiansen, som er chef for Kultur og Fritid, siger: "Vi vil gøre det lettere og mere bekvemt for alle. På biblioteket og i Borgerservice vil du snart kunne få al den hjælp og information, du har brug for. Vi er her for at hjælpe dig, og vi ser frem til at byde dig velkommen i vores nye fælles område."

I uge 11 flytter de sidste dele af Borgerservice ind på biblioteket, og fra den 18. marts er vi helt klar til at tage imod borgerne.

”Det er selvfølgelig en stor operation at gennemføre alt dette over et par uger, og i den periode bliver vi nødt til at lukke helt ned for nogle funktioner, og begrænse adgangen for andre. Men vi håber på, at borgerne bærer over med os. For det bliver nemmere for alle, når vi når den 18. marts,” siger Jane Hald Christiansen

Tidsbestilling online lukkes midlertidigt ned i en periode. Der kan pt. kun bestilles tider frem til og med den 8. marts på pas/kørekort, MitID, folkeregister i Kalundborg. Der vil være en periode, hvor der er lukket helt ned for online bookinger til Kalundborg Borgerservice. Så snart kommunens systemer er opdateret og klar (medio/ultimo uge 11), åbnes der igen op for online booking på tider til uge 12 og videre. Indtil videre ligger der ledige tider i på biblioteket i Høng vedr. Mitid og pas i uge 11.

Begrænset åbent for ekspeditioner i uge 11

Vi ved, at der kan være borgere, hvor det haster at kunne hente sit pas, bestille et nyt, få MitID op at køre eller registrere indrejse, så derfor opretholder vi et beredskab til brug for akutte henvendelser. Disse tider kan kun bookes manuelt efter ”visitering” af medarbejdernes faglige vurdering.

De borgere, som ringer og som har fået besked i e-boks på at deres pas er kommet, kan afhente deres pas på følgende tider uden tidsbestilling – på Klosterparkvej 7 4400 Kalundborg.

  • Mandag den 11.3. kl 10.00-14.00
  • Tirsdag den 12.3. kl 10.00-14.00
  • Torsdag den 14.3. kl 12.30-17.00

Del