Begynderhold: Julemaden skal løbes væk

And, gås, flæskesteg, julemedister, rødvin, sild, snaps og hvad der ellers hører sig til julebordet. I december gode venner. I januar fjender.

Begynderhold: Julemaden skal løbes væk Foto: 5 Tårns Motion

Af Jens Nielsen

Når de sidste nytårsraketter er fyret af, de sidste nytårsfortsætter er diskuteret færdig og det nye år lige så stille er kommet i gang, sætter 5 Tårns Motion traditionen tro også gang i årets første 0-5 km begynderhold for nye løbere.

And, gås, flæskesteg, julemedister, rødvin, sild, snaps og hvad der ellers hører sig til julebordet.

I december gode venner. I januar fjender.

Det er det samme år efter år. Lige så snart de sidste kalorier er indtaget, kommer trangen til at komme af med dem igen.

Løb er en af de rigtig gode metoder til at bekæmpe de kalorier, som har haft den frækhed at gøre velsmagende til lige-lovlig-for-meget.

5 Tårns Motion i Kalundborg starter traditionen tro det nye år med et 0-5 km begynderhold, hvor nye løbere på 12 uger kan lære at løbe og træne sig op, så de kan løbe fem kilometer uden pauser, oplyser løbetræner Finn Ottesen fra 5 Tårns Motion.

Det er en distance, som for mange virker uoverskuelig på startdagen. Men bare rolig, siger Finn, stort set alle kommer godt igennem og man kan efter de 12 uger slet ikke forstå, at man troede, det ville blive en uoverstigelig opgave.

Begynderholdet starter tirsdag den 4. januar kl. 18, og så er det meningen at deltagerne mødes hver tirsdag og torsdag kl. 18 og lørdag kl. 10.

Der er plads til maximalt 50 nyløbere på begynderholdet. Det er for at trænerne har ordentlig tid til at alle får det optimale ud af løbetræningen. 

Der er forhåndtilmelding på www.5taarnsmotion.dk og der plejer at være mange, begyndere uanset hvordan vejret arter sig i det nye år.

Del