Begravelsesbinderi kan godt være meget personligt

”Vi vil gerne sætte mere fokus på, at man godt kan få lavet det helt personlige begravelsesbinderi som måske fortæller en historie der bringer de gode minder frem."

Begravelsesbinderi kan godt være meget personligt
Shania Bidstrup, elev hos Den Lille Blomsterbutik, har valgt at sætte fokus på det personlige begravelsesbinderi til hendes fagprøve som blomsterdekoratør. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

23-årige Shania Bidstrup er i gang med sine afsluttende opgaver til blomsterdekoratøruddannelsen. Hun har valgt at sætte fokus på det personlige begravelsesbinderi.

Hos Den Lille Blomsterbutik på Sct. Jørgensbjerg i Kalundborg har de rigtigt meget begravelsesbinderi, hovedparten er standardvarer, men de vil gerne sætte mere fokus på det personlige begravelsesbinderi.

Den opgave har Shania Bidstrup, blomsterdekoratørelev i butikken, taget op som sit afsluttende eksamensprojekt, og har i den forbindelse øvet sig i et par af opgaverne.

”Vi vil gerne sætte mere fokus på, at man godt kan få lavet det helt personlige begravelsesbinderi som måske fortæller en historie der bringer de gode minder frem,” fortæller Shania Bidstrup, som har lavet et flot hjerte i blomster og en bårebuket i regnbueflagets farver.

Til hver opgave er der også skrevet en historie som skal understøtte det personlige binderi.

Det flotte hjerte indeholder fx både en lille flaske rosévin og en række brikker til et puslespil.

Den tænkte historien er:

”De to veninder Lisa og Mona havde et tæt bånd. Da Lisa faldt væk, havde Mona et helt særligt ønske om at få inkorporeret deres yndlingsting som de lavede sammen, nemlig at samle puslespil og drikke rosévin. Det var vigtigt for Mona, at hun kunne give Lisa noget personligt med på hendes sidste rejse.”

Bårebuketten som Shania Bidstrup har lavet, fortæller historien om Hans-Jørgen som sprang ud som homoseksuel i en tidlig alder og han har siden hjulpet mange andre med at komme igennem processen. Derfor er bårebuketten lavet i regnbueflagets farver.

”Det er rigtigt flot det som Shania har lavet, hun er rigtig dygtig og hun skal da også fortsætte her i forretningen efter hendes elevtid,” fortæller Charlotte Rasmussen, indehaver af Den Lille Blomsterbutik.

Del