Beboernes ønske er gået i opfyldelse

Testamentariske gaver fra tre beboere på bostedet gjorde det muligt at købe en 'trivselsbil' til stedets beboere.

Beboernes ønske er gået i opfyldelse
Her bliver nøglerne overdraget til beboerne.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

En stor arv er blevet brugt til en trivselsbil på bostedet Esbernhus i Kalundborg til stor glæde for beboerne på stedet.

Testamentariske gaver fra tre beboere på bostedet Esbernhus er gået til en syvpersoners bil. Bilen er blevet leveret på bostedet i Kalundborg, og glæden over at have fået deres egen bil hos de 30 sårbare beboere var stor.  

Mandag leverede Bilcentret Peer Glad en fabriksny syvpersoners Opel Combo elbil En trivselsbil, kalder bostedet den syvpersoners Opel. Leveringen fandt sted under den helt stor festivitas med flagallé, rød løber og snoreklipning. Der blev skålet i bobler og serveret lagkage og jordbær med chokoladedyp for at fejre den nye bil.

Flere ture i vente

Midlerne til anskaffelse af bilen, 300.000 kroner, er kommet fra testamentariske gaver fra tre tidligere beboere på Esbernhus: Meiner Mannberg, Lone Christensen og Lisbeth Frandsen.

Bilen skal anvendes til både kortere og længere ture for beboerne og kommer til at betyde øgede muligheder for at opfylde ønsker om små og store oplevelser som afveksling i dagligdagen på bostedet.

Det var Brian Olsen fra Bilcentret Peer Glad, som leverede bilen. Med sig havde han på bagsædet en kæmpelagkage pyntet med et foto af bilen og en hilsen til beboerne. Ved ankomsten klippede Gorm Byg og Kenny Bülch fra beboerrådet snoren sammen med Sofie Feirup og Mick Petersen.

Fakta om Esbernhus

Esbernhus er et bosted for mennesker med psykiske udfordringer, som her har et trygt hjem. Bostedet ligger ved Kalundborg Fjord. Beboerne er i alderen 42-82 år og kommer fra hele Sjælland. Det er mennesker, som har svært ved at klare sig selv i egen bolig. Esbernhus, der er fondsejet, har 26 ansatte.

Del