Beboere fra flere lejligheder er blevet genhuset efter brand

Brandvæsenet sendte røgdykkerhold ind på loftet i den brændende bygning for at få slået flammerne ned.

Beboere fra flere lejligheder er blevet genhuset efter brand
I alt ni køretøjer og 25 brandfolk fra tre brandstationer kæmpede mod flammerne. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Fire opgange blev tidligt søndag morgen evakueret fra en ejendom på Nørre Alle i Kalundborg, efter der opstod en voldsom brand i en lejlighed. Beboere fra fem lejligheder er blevet genhuset.

Flammerne stod ud af vinduet på en 1. sals lejlighed på Nørre Alle i Kalundborg og branden var gået gennem taget da brandvæsenet kom frem tidligt søndag morgen omkring kl. 05.

To personer fra den brændende lejlighed, en mand i 30'erne og en mand i 60'erne, fik ifølge politiet reddet sig ud ved egen hjælp, men blev efterfølgende henholdsvis fløjet til Rigshospitalet og kørt til Holbæk Sygehus. Den ene med svære forbrændinger.

”I betragtning af, at flammerne stod ud af vinduet og branden var gået i tagkonstruktionen, så var vi ret heldige med at få adgang til loftrummet over lejlighederne. Her blev der sat et røgdykkerhold ind fra hver sin side samtidig med at vi prøvede at tage kalorier ud af branden udefra inden vi sendte et røgdykkerhold ind i den brændende lejlighed, så vi på den måde kunne angribe branden fra alle sider,” fortæller Morten Hansen, som sammen med Anders Brask Lysemose, var indsatsledere på den voldsomme brand.

25 beboere fra ejendommen blev evakueret og kørt til Nyvangskirken, som åbnede dørene.

Brandvæsenet var først færdig med brandslukningen kl. 13.30 søndag eftermiddag og først her kunne beboerne vende tilbage til deres lejligheder, det gælder dog ikke for beboerne i fem af lejlighederne, de er blevet genhuset mens et skadeservicefirma arbejder på stedet.

”Lejligheden hvor branden er startet er helt udbrændt og så er der fire andre lejligheder som har fået røg og vandskade, men jeg tror, at beboerne i et par af lejlighederne snart kan vende tilbage igen, der skal lige etableres strøm til de lejligheder,” fortæller Morten Hansen.

”Jeg kan ikke understrege tydeligt nok, hvor vigtigt det er at have en eller flere røgalarmer, så er det ikke sikkert at branden var blevet så voldsom,” slutter Morten Hansen.

Video: Voldsom lejlighedsbrand søndag morgen

Del