Både nuværende og gamle elever fejrede skolens 70-års dag

”Der faldt jo også et par lussinger ind i mellem, men vi kan nok blive enige om, at de fleste var fortjente,”

Både nuværende og gamle elever fejrede skolens 70-års dag
Med til fejringen af 70-års fødselsdagen var også de tre søskende, Martin Bak, Jesper Bak og Anna Dorthea Bak, som alle har gået på Gørlev Skole og gik ud af skolen i 1970, 1975 og 1969. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

I dag fredag d. 22. marts fejrede Gørlev Skole sin 70-års fødselsdag. En lang række af gamle elever var mødt op, for sammen med skolens 175 elever, at fejre dagen.

Skoleleder på Gørlev Skole René Bojsen bød velkommen inden har fortalte lidt fra historiebogen, bl.a., at Gørlev Skole blev indviet den 29. marts 1954 og inden gymnastiksalen blev bygget, måtte eleverne dyrke gymnastik i Enighedens Forsamlingshus om vinteren og i 1958 blev skolen til Gørlev-Bakkendrup Centralskole og der kom endnu flere børn på skolen. Flere gange gennem årene er der bygget til skolen, som på et tidspunkt havde 400 elever. I dag er der 175 elever på Gørlev Skole.

Siden skolens start er der blevet skrevet et afskedsbrev hver år af eleverne i en stor indbundet bog, den tradition eksisterer stadigvæk.

René Bojsen læste op fra afskedsbrevet skrevet af 8. klasse 1961, hvor der bl.a. stod.

”Der faldt jo også et par lussinger ind i mellem, men vi kan nok blive enige om, at de fleste var fortjente,” – ”Det kan vi godt grine af i dag, men dengang måtte man faktisk slå eleverne, men der er heldigvis sket noget siden,” sagde René Bojsen til de mange gæster og elever.

Der var også taler fra formand for Børne- og Familieudvalget i Kalundborg Kommune Henriette Ergemann, skolebestyrelsen og elevrådet.

Med til fejringen af 70-års fødselsdagen var også de tre søskende, Martin Bak, Jesper Bak og Anna Dorthea Bak, som alle har gået på Gørlev Skole og gik ud af skolen i 1970, 1975 og 1969.

”Vi har en fjerde søster som også har gået på Gørlev Skole, men som er forhindret i at være her i dag. Vi kom hertil fordi vores far lige var blevet uddannet lærer i København og søgte derfor noget arbejde og blev ansat her i april 1955,” fortæller Anna Dorthea Bak.

I forbindelse med Gørlev Skoles 70-års fødselsdag bliver alle elever og lærere inviteret på udflugt til Experimentariet i København.

Del