Glæd dig til en bred vifte af lokale arrangementer

Kalundborg Biblioteker er klar med et alsidigt og spændende program med masser af kulturarrangementer for børn og voksne, inspirerende artikler og interviews.

Glæd dig til en bred vifte af lokale arrangementer
Kalundborg Biblioteker har et nyt og spændende arrangementskatalog på gaden fra 20. januar. Collage: Jens Nielsen

Af Merete Jensen, merete@tv-kalundborg.dk

Der er i dén grad noget at glæde sig til, når Kalundborg Biblioteker præsenterer det helt nye arrangementskatalog, fredag den 20. januar. Selve billetsalget åbnes dog først lørdag den 21. januar klokken 11.

For 50 år siden blev børnebogen ”Brødrene Løvehjerte” udgivet i Sverige, og 2023 er derfor et ”Astrid Lindgren-år”. På Kalundborg Biblioteker betragtes Brødrene Løvehjerte som den ultimative børneklassiker, og derfor er en del af forårets arrangementer inspireret af netop Astrid Lindgrens forfatterskab, både som foredrag, teater, krea-værksteder og bogudstillinger.

Foredrag og musik

Der er også en række kendte navne på foredragsprogrammet, både bager- og dessertkok Markus Grigo – i selskab med den lokale bageentusiast, Susanne Meyerhoff, samt foredrag af journalist Eva Jørgensen, forfatter Tom Buk-Swienty og drabschef Bent Isager-Nielsen.

Det sprutter også af liv og musik i kommunens forsamlingshuse, hvor man kan opleve Frank Erichsen, kendt som Bonderøven, meteorolog og klimaekspert Jesper Theilgaard, Ulf Pilgaard og Preben Kristensen. Af musikalsk underholdning kan man nyde både Lotte Riisholdt, Shubiduo og Bryan Adams Jam.

Der er også lokale personer på programmet; kunstner Julie Dam fra Svebølle og forfatter Shahin Aakjær. Sidstnævnte blev bortført som barn til Iran af sin egen far, der år forinden havde mødt en dansk kvinde.

Ture med Biblioteksklubben

I den kommende forårssæson er der hele fire busture på programmet. Man kan komme en tur til Krimimesse i Horsens Statsfængsel, hvor der er et stjernespækket program med populære krimiforfattere. Et samarbejde med Hvidebæk Lokalråd har resulteret i en kombineret tur til Dansk Forsorgsmuseum i Slagelse og til Sprogø, hvor fokus naturligvis er på den tidligere kvindeanstalt.

De to resterende ture offentliggøres, når arrangementskataloget udkommer.

Det’ for børn

Kalundborg Biblioteker har en bunke spændende tilbud til børn i den kommende sæson. Teen-klubben for de unge fortsætter med pizza og sjove aktiviteter såsom design af t-shirts og 3D-Print. Ud over de kreative workshops er der også adskillige teaterforestillinger for børn i alle aldre, og så vil der være søndagskoncerter på Musisk Skole med de kendte personer fra Ramasjang og børnefest med Hr. Skæg.

Kunst og turnéteater

Der vil som de tidligere år være kunstudstillinger på bibliotekerne, og når Kunst i Pinsen melder sin ankomst, skydes pinsens kunstrute i gang med en udstilling på Kalundborg Bibliotek, hvor et udvalg af årets deltagende kunstnere udstiller et værk hver.

Odsherred teater kommer på turné i forsamlingshusene med forestillingen ”Alt er floskler”, og her gives der et tragikomisk indblik i sorg, og hvordan livet fortsætter, når en mand mister sin kone. Man kan se tider, klokkeslæt og tilmeldingsmuligheder i det nye arrangementskatalog.

Foruden de mange arrangementer, kan man læse forord af Olav Rye Hintze, der er mangeårigt medlem af den frivillige biblioteksgruppe i Svebølle. Der er også en artikel med Leiv Arne Kjøllmoen, der siden 2022 har været Odsherred Teaters direktør.

Biblioteksklubben

Vil du være sikker på at få de seneste nyheder om arrangementer og tillige få rabat til de mange arrangementer, så meld dig gratis ind i Biblioteksklubben. Det eneste, biblioteket skal bruge, er en mailadresse. Læs mere på www.kalundborgbib.dk/klub

Arrangementskataloget offentliggøres fredag den 20. januar og kan hentes på alle biblioteksafdelinger i Kalundborg kommune: Kalundborg Bibliotek, Eskebjerg Bibliotek, Snertinge Biblioteksinfo, Svebølle Kvik Bibliotek, Ubby Bibliotek, Høng Bibliotek, og Gørlev Bibliotek.

Bemærk, at billetsalget først åbnes lørdag den 21. januar klokken 11.

Del